На факултетот по електротехника при универзитетот во Марибор се одржа презентација на директорот на компанијата Goap d.o.o.

Во вторник на 9 април 2019 година, на факултетот за електротехника, компјутерски науки и информатика при универзитетот во Марибор во рамките на предметот «Интернет-технологии» се одржа презентација на директорот на компанијата Goap d.o.o. Леон Краљ.

Со својот реферат тој им раскажа на студентите за развојот на технолошките производи за «паметни» домови, основани на технологијата на безжична врска. На крајот на настанот Леон Краљ го потенцираше проблемот со дефицитот на кадри во сферата на електрониката.

Извор: feri.um.si