На факултетот за економија при универзитетот во Љубљана се одржа конкурс Business Hive 2019

Од 15 до 17 март 2019 година на факултетот за економија при универзитетот во Љубљана се одржа конкурс за решавање на задачи поврзани со бизнесот и економијата, а исто така потрага по нови деловни идеи и пристапи Business Hive 2019.

Конкурсот се одржа девета година по ред. На 160 учесници на конкурсот им беа претставени примерите на дејност на UniCredit Bank, Danfoss, Marand и Lek. Како организатор на овој настан се јави тимот за обединување Management Group.

Сите учесници се претставија во најдобро светло, предлагајќи им на претставниците на компаниите разни анализи, идеи и проекти, а исто така подготвувајќи настап, кој што пријатно ги изненадил судиите со својата содржина и оргиналноста.

Настанот овозможи прекрасна можност за студентите да ги применат сите свои знаења и навики, да прикажат упорност и креативен пристап.

Извор: efnet.si