На факултетот за градежништво, транспорт и архитектура при универзитетот од Марибор ќе се одржи практикум за финансиски знаења

Во четврток, на 09-ти јануари 2020 година, во 15:00 часот на факултетот за градежништво, транспорт и архитектура при универзитетот од Марибор (Марибор, Сметанова, 17, предавална A-203) ќе се одржи практикум „Завладеј ги основите на финансиските знаења и разумно распределувај ги своите средства“. Организатори на настанот се Центарот за кариера при универзитетот во Марибор и факултетот за градежништво, транспорт и архитектура при универзитетот во Марибор.

Програмата на практикумот:

Прв дел: „Финансиска слобода“

  1. Што значи финансиската слобода сама по себе
  2. Како да управувате со личните средства
  3. Што можеме да научиме од успешните и богати луѓе

Втор дел: „Теоријата е едно, а практиката друго“

  1. Финансиско планирање
  2. Видови на финансиски производи
  3. Паричник

Трет дел: „Скок во иднината“

  1. Да се живее со сопствени средства
  2. Пензија
  3. Финансиска стабилност при несреќни случаи и болести

Четврт дел: „Дебати – контролна задача“

Практикумот ќе го одржи претставникот од компанијата Finančne hiše d.o.o. Времетраењето на практикумот ќе биде деведесет минути. Бројот на учесници: 40. Регистрацијата е отворена до 09-ти јануари 2020 година.

Подетално за практикумот

Извор: kc.um.si