На GEA College се одржа студентски конкурс „Gecko ја освојува Словенија“

Во среда, на 22-ри јануари 2020 година, на GEA College се одржа презентацијата на студентите во рамките на конкурсот „Gecko ја освојува Словенија“.

Во состав на конкурсната комисија се најдоа три претставници од компанијата Agilcon (Марко Перме, Даниел Богоев и Нина Хуш), а исто така претставниците на GEA College (магистер Катја Крашковиц, магистрите по бизнис-администрирање Катја Троп и Изток Сила).

Според резултатите од натпреварот првото место го освои тимот Gecko LAD (Лучка Жунич, Ана Ожболт и Давид Петерца), второто место го освои – EKA (Анже Штербенц, Јан Шкуфца, Патрик Кличич и Натан Максимович), третото место го освои – VENI VIDI VICI (Филип Уранц, Арне Доленц, Матиц Рупарчич, Вид Тежак, Лана Стрниша и Јуре Предикака).

Извор: facebook.com