На Колеџот за стручно образование Academia Maribor се одржа визитинг предавање на претседателот на Комората на сметководители на Република Словенија

Во четвртокот, на 14-ти ноември 2019 година, на Колеџот за стручно образование при Academia Maribor за студентите од програмата „Економист – сметководител“ во рамките на предметот „Основи на сметководствени пресметки“ се одржа визитинг предавање на претседателот на Комората на сметководители на Република Словенија Александар Штафанац.

Во текот на предавањето гостинот го сподели своето професионално искуство со присутните, раскажа за работата на сметководителите и стандардите за сметководствените пресметки.

Извор: academia.si