Na razstavi v Harkovu so zaposleni 2TM seznanili dijake s slovenščino

V Harkovu se je končal največji mednarodni specializirani sejem “Izobraževanje v Slobozhanshchyni in študij v tujini”. V okviru prireditve je 2TM predstavil “Študiraj v Sloveniji”. Predstavnica 2TM je dijakom in njihovim staršem posredovala osnovne podatke o državi, povedala nekaj o priljubljenih smereh študija in o prednostih izobraževanja v tej evropski državi.

Gostje so se na predstavitvi srečali s slovenskim jezikom tako, da so lahko na prosojnicah prebrali preproste besede iz vsakdanjega govora.

Glavni delež obiskovalcev prireditve predstavljajo maturanti. Mnogi so prišli na ta specializirani sejem s svojimi starši. Stojnica 2TM je ponujala informativno literaturo, ki so jo obiskovalci po želji lahko tudi odnesli s seboj. Tisti, ki se zanimajo za možnost pridobitve izobrazbe v evroobmočju, so zastavljali zelo aktualna vprašanja: kako lotiti učenja slovenskega jezika, kakšni so stroški študija in življenja, kakšne so možnosti zaposlitve.

Sejemske obiskovalce so zanimali predvsem naslednji programi: informacijska tehnologija, ekonomija, jezikoslovje, arhitektura, logistika, strojništvo in medicina. Nekaj zanimanja je bilo pa tudi za področje igralstva, biokemije in fotografije. Tistim, ki si še niso izbrali svoje smeri študija, so zaposleni 2TM predlagali preizkus sposobnosti oz. poklicno testiranje.