Na sejmu ˝Neva-2017˝ je 2TM predstavil programe usposabljanja v ladjedelništvu

Strokovnjaki 2TM so obiskali otvoritev mednarodnega sejma in konference o civilnem ladjedelništvu, plovbi, dejavnosti pristanišč in osvajanju oceanov in morij ˝Neva-2017˝.

Sodeluje veliko število organizacij, tako velikih kot srednje velikih, tako ruskih kot mednarodnih. Poleg ruskih sodelujejo tudi podjetja iz Nemčije, Poljske, Turčije, Kazahstana, Norveške, Danske itd. Po poročanju organizatorjev, se je prijavilo skoraj 600 podjetij.

˝Neva-2017″ podjetjem pomaga pri iskanju novih partnerjev, sklepanju pogodb in seznanjanju z novostmi v ladjedelništvu. 2TM je nato predstavil programe usposabljanja, ki bodo podjetjem omogočili izboljšanje kvalifikacij zaposlenih na področju ladjedelništva, inženirskega oblikovanja, elektrotehnike itd.

Področja gradnje in modernizacije ribiške flote, proizvodnje ladijske opreme in industrijske opreme, razvoja in modernizacije infrastrukture in nadgradnje ribiških pristanišč so del predstavitev ˝Neva˝ že od leta 1995.

Sejem oz. razstave in konferenca, ˝Neva˝, sega daleč v leto 1990, ko je bil po skupnem nalogu Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za pomorstvo takrat še ZSSR, prvič organiziran. Vlada Ruske federacije je leta 2013 sklenila, da bo ta obsežna prireditev potekala vsako drugo leto.