Na svetovni lestvici Financial Times letos prvič tudi program International Master in Business and Organisation (IMB) Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani se lahko pohvalijo z novim uspehom, saj se je program »International Master in Business and Organisation (IMB)« uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu.

Ekonomska fakulteta UL se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB in AMBA) uvršča med 1 odstotek najboljših poslovnih šol v svetu. Kljub poplavi tovrstnih razvrščanj univerz in poslovnih šol je lestvica Financial Timesa še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti, sama uvrstitev pa znak kakovosti programa in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Ključni elementi, ki vplivajo na razvrstitev, so poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo in internacionalizacije predvsem zaposljivost ter plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje. Še posebej ponosni so na dejstvo, da je program po kriteriju kakovosti glede na šolnino in dolžino študija prepoznan kot drugi najboljši izmed vseh, ki kotirajo na tej prestižni lestvici. Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom programa IMB omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Mednarodni redni magistrski program poslovodenja in organizacije IMB s 25-letno tradicijo velja za enega najbolj uveljavljenih magistrskih programov v JV Evropi. V sodelovanju s številnimi priznanimi mednarodnimi predavatelji iz Amerike in Evrope poteka izključno v angleškem jeziku. Študij na tem programu je namenjen mladim in ambicioznim študentkam in študentom na začetku njihove poslovne poti. Program, ki ga letos končuje že 25. generacija visoko motiviranih in sposobnih študentov, je od svojega začetka v letu 1993 končalo 774 študentov. Diplomanti programa danes predstavljajo ključne kadre v vodilnih slovenskih podjetjih (Zavarovalnica Triglav, Gorenje, NLB, Mercator, Petrol …), nekateri med njimi pa so zaposleni tudi v svetovnih multinacionalnih podjetjih in institucijah, kot so Google, Procter & Gamble, EBRD, BMW, Adidas, Mahle in mnogi drugi.

Majhna skupina študentov, tesna povezanost s prakso in najboljšimi svetovnimi univerzami ter mednarodno okolje oblikujejo tiste ključne kompetence, ki gradijo visoko zaposljivost diplomantov tega programa.

Viri: efnet.si, efnet.si, uni-lj.si