Na tekmovanju Ecotrophelia Evropa 2017 študenti biotehniške fakultete in ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani osvojili 3. mesto

Zmagovalna ekipa Ecotrophelia Slovenija 2017, ki jo sestavljajo Sabina Vrecl, Neža Miklavič, Gregor Sok, Nina Ogorevc in Lea Prelovšek pod mentorstvom izr. prof. dr. Aleša Kuharja z Oddelka za zootehniko na Biotehniški fakulteti Univerzi v Ljubljani, se je v Londonu udeležila tekmovanja Ecotrophelia Evropa 2017. S svojim nastopom, senzorično oceno in pojasnjevalno-tehnično mapo izdelka so v močni konkurenci 16 držav osvojili 3. mesto ter s tem ime Biotehniške fakultete in Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani postavili ob bok mednarodno najbolj priznanih univerz.

Ekipa študentov se je odločila za razvoj inovativnega izdelka »On my whey«, živila iz stranskih produktov proizvodnje hrane, iz ekološke sirotke dodanim prosom, ekstraktom bezga in ga ponudili s tremi okusi, borovnicami, gozdnimi sadeži in malinami. Vse sestavine so ekološke in lokalno pridelane v Sloveniji. Živilo je pripravljeno kot malica na poti – za vse, ki imajo malo časa in želijo zdrav prigrizek z visoko hranilno vrednostjo. Posebej so izpostavili pozitiven odziv podjetij, ki so jih povabili in so sodelovala pri pripravi izdelka za predstavitev v Londonu.

Ekipa se je ob koncu predstavitve zahvalila mentorju, prof. dr. Alešu Kuharju in Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, ki jim je nudila izredno podporno okolje.

Več informacij najdete na spletni strani Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Vir: uni-lj.si