Na Univerzi v Novi Gorici se je začel tečaj o odprtem izobraževanju

V ponedeljek, 2. julija 2018, se je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri začel petdnevni tečaj o odprtem izobraževanju, ki poteka vse do petka, 6. julija.

Organizator tečaja sta Univerza v Novi Gorici in UNESCO Katedra za odprte tehnologije za odprte izobraževalne vire in odprto učenje, ki deluje v okviru Instituta »Jožef Stefan«. Goste je uvodoma pozdravil rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Cilj tečaja je udeležencem približati osnovna znanja, praktične nasvete in izkušnje, ki jim bodo v pomoč pri uporabi odprtih izobraževalnih virov (OER) in pripravi lastnih izobraževalnih materialov. Udeleženci se seznanjajo s postopki, metodami in orodji odprtega izobraževanja. Slišajo, kako uskladiti odprto izobraževanje z razvojnimi in strateškimi cilji. Od priznanih strokovnjakov in praktikov pridobivajo osnovno znanje o konceptih odprtega izobraževanja, o pedagoških vidikih ter o problematiki, vezani na vsebino odprtega izobraževanja. Tečaj vsebuje tudi praktično delo.

Predavatelji in udeleženci prihajajo iz 17 držav (Slovenije, Brazilije, Fidžija, Francije, Grčije, Indije, Italije, Južnoafriške republike, Kanade, Kenije, Makedonije, Malezije, Malte, Nemčije, Uzbekistana, Velike Britanije, ZDA) in jih je skupaj 50.

Več informacij: unesco.ijs.si

Источники: ung.si, facebook.com