На Универзитетот во Љубљана беа доделени признанија на најдобрите студенти

Во средата на 5 декември 2018 година, ректорот на Универзитетот во Љубљана, проф. Др. Игор Папич ги подели свечените дипломи на студентите со исклучителен академски успех. Добитниците на наградите се најуспешните студенти во нивната генерација.

Академските достигнувања на добитниците на наградите ги надминуваат вообичаените студентски ангажмани и некои од студентите веќе имаат објавени свои меѓународни публикации. Тие се исто така успешни натпреварувачи на меѓународни натпревари или дури и победници.

Добитници на наградите за најдобри достигнувања на Универзитетот во Љубљана во 2018 година се:

Тајда Клобучар, Биотехнички факултет, Универзитет во Љубљана

Лео Ајдиновиќ, Економски факултет, Универзитет во Љубљана

Др. Тања Истенич, Економски факултет, Универзитет во Љубљана

Сабина Поковец, Економски факултет, Универзитет во Љубљана

Нина Драгичевиќ, Факултет за општествени науки

Каја Приморац, Факултет за општествени науки

Гашпер Подобник, Електротехнички факултет

Рок Шикоња, Електротехнички факултет

Јуш Космач, Факултет за математика и физика

Сара Пиа Маринчек, Факултет за математика и физика

Жан Пирч, Машински факултет

Матеј Кирн, Факултет за администрација

Валентина Пеџир, Природно-математички факултет

Katja Kovše, Педагошки факултет

Ева Ледерер, Педагошки факултет

Жан Теник, Педагошки факултет

Јасмина Корачин, Ветеринарен факултет

Алјаж Искра, Медицински факултет

Извор: uni-lj.si