На универзитетот во Љубљана ќе се отвори изложба, посветена на еден од основачите на овој универзитет – Михаил Ростохар

Во вторник на 08-ми октомври 2019 година, во 10:00 часот во аулата на филозофскиот факултет на универзитетот во Љубљана ќе се отвори изложба, посветена на еден од основачите на универзитетот, педагог, психолог-експериментатор, филозоф – Михаил Ростохар (1878 – 1966 година).

Изложбата ќе биде отворена до 08-ми ноември 2019 година. Влезот е бесплатен.

Извор: uni-lj.si