На Универзитетот во Марибор ќе се оддржи советување на тема информациска безбедност

Во соработка со Словенечкото друштво Информатика, во втроник на 15.1.2019 година на ФЕРИ, ќе има дружење со предавање на тема информациска безбедност. Тема на ова предавање се Технологијата и трендовите во областа на кибернетската безбедност.

Словенечкото друштво  Информатика и УМ ФЕРИ сакаат со совет да преупредат на проблематиката на кибернетската безбедност во рамки на новите трендови и технологии. Предавачите ќе ги претстават сознанијата и искуствата од својата стручна област и направените истражувања. 

Котизација за настанот нема. Бројот на места е ограничен, затоа пријавете се што побрзо, а најдоцна до 14.1.2019, на адресата: sekretar@drustvo-informatika.si или преку системот Eventbrite.

Повеќе информации: feri.um.si

Извор: feri.um.si, feri.um.si