На универзитетот во Нова Горица ќе се одржи меѓународен семинар за отворено образование

Од понеделникот 01-ви јули 2019 година, во просториите на универзитетот во Нова Горица во куќата на Лантјери во Випава се одржува меѓународниот семинар Open Education Design/Open Education for a Better World („Развој на отвореното образование/Отворено образование за подобар свет“). Организатори на настанот се универзитетот од Нова Горица, УНЕСКО и Институтот Јожеф Штефан.

Семинарот се отвори со говор на проректорот за настава од универзитетот во Нова Горица, Младен Франко. Во текот на семинарот девелоперите, професорите и предавачите од целиот свет го претставуваат процесот на создавање на отворени образовни материјали, вклучувајќи ги многубројните можности и нивното користење.   

Работата на меѓународниот семинар ќе трае до 4-ти јули 2019 година.

Извор: facebook.com