Најава на културни настани 8. 4. – 14. 4. 2019

Rosas: A Love Supreme

Организатор: КУД Сестава, Хостел Целица, Метелкова 8, Љубљана

Место на одржување: Хостел Целица, Метелкова 8, Љубљана

Концерт на бразилска музика во изведба на Марко Антонио да Коста (Бразил, гитара) и Жига Шерцер (Словенија; удиралки). Влез – слободен.

40 Зоран Предин

10.4. 20.00

Организатор: Домот на Цанкар, Прешернова 10, Љубљана

Место на одржување: Домот на Цанкар, Галусова сала, Љубљана

Концерт на разна музика во изведба на познатиот словенечки пејач Зоран Предин. Влез – 12,00-25,00 EUR.

Волшепствата на Персија

11.4. – 15. 4., отворање на 11. 4. во 10.00

Организатор: Љубљански град, Грајска планота 1, Љубљана

Место на одржување: Становска сала, Љубљански град, Грајска планота 1, Љубљана

Изложба на иранскиот сликар Бехаз Бехнам, дипломец на Кралската Академија на убавата уметност во Брисел. Влез – слободем.

30K4: Џејн Фиц

12.4., 23.00 – 13. 4., 6.00

Организатор: Клуб K4, Керсникова 4, Љубљана

Место на одржување: Клуб K4, Керсникова 4, Љубљана

Концерт на хаус, техно и електронска музика од британскиот ди-цеј Џејн Фиц. Влез – 10,00-12,00 EUR.

Бохем – ON je JAZ 15 години

13.4., 21.00

Организатор: KUD Rumeni zaliv, Bonini 4, Bonini, Koper

Место на одржување: Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana

Концерт на поп и рок музика во изведба на словенечката група Бохем по повод 15 години од нејзиниот првенец „Живљене ни злочин“. Влез – 10,00-12,00 EUR.

Еди Изард – Вундербар

14.4., 20.00

Организатор: Домот на Цанкар, Прешернова 10, Љубљана

Место на одржување: Домот на Цанкар, Галусова сала, Љубљана

Стенд-ап изведба на американскиот комичар Еди Изард. Влез – 25,00-36,00 EUR.