Naložba v prihodnost

V Šolskem centru Škofja Loka so v torek, 5. februarja 2019, odprli nov učni izdelovalni laboratorij, opremljen s sodobno tehnološko opremo, ki bo deloval na področju energetike, lesarstva in strojništva. Vrednost projekta laboratorija je znašala 621 tisoč evrov.

Učni izdelovalni laboratorij bo dijakom, študentom in učiteljem omogočal realizacijo inovativnih idej in projektov ter nadgradnjo njihovega znanja. Dobro polovico sredstev je za projekt zagotovilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Slovesnosti ob odprtju laboratorija so se udeležili gospodarski minister Zdravko Počivalšek, državna sekretarka pri ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk in direktor Šolskega centra Škofja Loka Martin Pivk.

Po besedah ministra Počivalška tudi tovrstni laboratoriji predstavljajo enega od načinov, kako mlade usmeriti in usposobiti za poklice, ki so na trgu zaželeni ter jim bodo zagotavljali kruh in karierne možnosti. Tako bodo po njegovih besedah v še večji meri prispevali k razvoju kraja in višanju dodane vrednosti v podjetjih.

Источник: gorenjskiglas.si