Naše aktivnosti

Podjetje 2TM tudi v letu 2019 sodeluje na izobraževalnih sejmih, predvsem v državah nekdanje Jugoslavije ter Rusiji in Ukrajini. Izvajamo tudi seminarje in predstavitve za dijake zadnjih letnikov srednjih šol. Predstavljamo slovenske izobraževalne ustanove, zainteresiranim pojasnimo prednosti študija v Sloveniji ter pomagamo pri izboru študijskih programov in izobraževalnih ustanov.

Photo & Graphics: © 2TM d.o.o.

Podjetje 2TM je zelo dejavno tudi na spletu in družbenih omrežjih. Redno objavljamo novice in zanimivosti na naši spletni strani, Facebooku, spletnih straneh poslovnih partnerjev ter spletnih straneh, ki so namenjene študiju v tujini. Objavljamo v šestih tujih jezikih.

Naša ciljna skupina so dijaki zadnjih letnikov srednjih šol, študentje, ki se želijo prepisati na slovenske izobraževalne ustanove, ter študentje, ki želijo nadaljevati študij v Sloveniji – bodisi na magisteriju ali doktoratu. Za bodoče študente organiziramo intenzivne tečaje slovenščine.

Vse naše aktivnosti so usmerjene v uresničitev našega poslanstva – tujim študentom širiti obzorja ter jim pomagati izbrati prihodnost.

Koledar načrtovanih dogodkov

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Požarevac, Srbija, december 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo septembra 2019 obiskali Požarevac v Srbiji, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Sejem štipendij in visokošolskega izobraževanja, Reka, 17. 10. 2019

V prostorih Sveučilišta v Reki se bo 17. oktobra 2019 odvil 8. Sejem štipendij in visokošolskega izobraževanja, kjer se bodo predstavili domači in tuji razstavljavci.

Obiskovalci bodo lahko izvedeli več o štipendijah in drugih oblikah financiranja študija ter o samih študijskih programih. Vzporedno s sejmom bo potekal spremljevalni program: predavanja, govori, okrogle mize in delavnice.

Ekipa 2TM bo gostovala na stojnici Univerze v Novi Gorici, dijakom in študentom pa bo predstavila številne prednosti študija in nadaljevanja študija v Sloveniji.

“Gorizont obrazovanija” (Obzorja izobraževanja), St. Peterburg, Rusija, 17.10.2019

Sejem obiskujejo predvsem dijaki višjih razredov, ki iščejo najprimernejše študijske programe in izobraževalne ustanove. Poleg dijakov sejem obiskujejo tudi psihologi in pedagogi, ki so zadolženi za poklicno usmeritev.

 

“Moskovskij den proforientacii”, Moskva, Rusija, 19.10.2019

2TM že tradicionalno sodeluje na sejmu »Moskovskij den proforientacii«, ki poteka dvakrat letno. Prvi letošnji se je odvil 2. marca, jesenski pa bo potekal 19 oktobra.

Gre za najbolj obiskan sejem s področja izobraževanja. Obišče ga kar 20.000 dijakov in študentov, da bi lažje izbrali svoj bodoči poklic ter zase najprimernejšo izobraževalno ustanovo.

“Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava”, Beograd, Srbija, 23.-27. oktober 2019

Že tretje leto zapored se bomo udeležili beograjskega sejma »Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava«, ki bo potekal konec oktobra 2019. Z rezultati dosedanje udeležbe na sejmih smo bili zadovoljni, zato smo se odločili za ponovno udeležbo. Na sejmu, katerega slogan je »Izobražena Srbija, uspešna Srbija«, se učenje promovira  kot vseživljenski proces, zato je razstavna ponudba zelo obsežna. Temu primerno je tudi obisk zelo velik – 90.000 obiskovalcev v petih dneh.

“Obrazovanie i kariera”, Moskva, Rusija, 9.-10. november 2019

Sejmi »Obrazovanie i kariera« potekajo v organizaciji Ministrstva za šolstvo in so vedno organizirani na izjemno visokem nivoju. Razstavljalci prihajajo tako iz Rusije kot iz tujine, število obiskovalcev je vedno veliko. 2TM se redno udeležuje spomladanskega in jesenskega sejma – tako v Moskvi kot v St. Peterburgu.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Skopje, Makedonija, november 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo novembra 2019 obiskali Skopje v Makedoniji, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Split, Hrvaška, 12. november 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo 12. novembra 2019 obiskali Split na Hrvaškem, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Dubrovnik, Hrvaška, 13. november 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo 13. novembra 2019 obiskali Dubrovnik na Hrvaškem, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Čačak/Šabac, Srbija, 18.-21. 12. 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo 21. novembra 2019 obiskali Čačak in Užice v Srbiji, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Prijedor/Banja Luka, BiH, 2.-4. 12. 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo 5. decembra 2019 obiskali Banja Luko v Bosni in Hercegovini, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Osijek/Sombor/Subotica, Srbija, 19.-22. 11. 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo 12. decembra 2019 obiskali Sombor in Subotico v Srbiji, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Sarajevo/Zenica/Bugojno/Brčko, BiH, 27.-31. januar 2020

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo med 27. in 31. januarjem 2020 obiskali Sarajevo, Zenico, Bugojno in Brčko v Bosni in Hercegovini, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Mostar/Trebinje/Tomislavgrad, BiH, 17.-21. februar 2020

Sodelavci 2TM – Ljubljana bodo med 17. in 21. februarjem 2020 obiskali Mostar, Trebinje in Tomislavgrad v Bosni in Hercegovini, kjer bodo izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

Poročila o preteklih dogodkih

Intenzivni tečaj slovenskega jezika, Ljubljana in Maribor, 19. 8.-30. 9. 2019

Za tuje študente, ki so se v študijskem letu 2019/20 vpisali na slovenske izobraževalne ustanove, je 2TM organiziral intenzivne tečaje slovenskega jezika. Ti so akreditirani s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Ob pomoči izkušenega učitelja – nativnega govorca – so se slušatelji naučili brati, pisati, pravilno govoriti in razumeti slovensko (nivo A1-A2) ter spoznali slovensko kulturo in tradicijo. To jim olajša proces izobraževanja in bivanja v Sloveniji.

100-urni intenzivni tečaj je potekal v Ljubljani in Mariboru, in sicer od ponedeljka do petka po štiri šolske ure dnevno.

Udeležba na jezikovnem tečaju tik pred začetkom študija je dobra naložba, saj lahko študentje teoretično znanje takoj uporabijo v praksi in ga posledično tudi ohranijo.

https://2tm.si/nasi-studentje-so-uspesno-zakljucili-intenzivni-tecaj-slovenscine/?lang=sl

Seminar in predstavitev “Izobraževanje v Sloveniji”, Kruševac/Kraljevo/Kragujevac, Srbija, 24.-26. september 2019

Sodelavci 2TM – Ljubljana so 24. septembra 2019 obiskali Kruševac, 25. septembra 2019 Kraljevo in 26. septembra 2019 Kragujevac v Srbiji, kjer so izvedli seminar in predstavitve ter dijakom zadnjih letnikov srednjih šol predstavili prednosti študija v Sloveniji, odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov ter na splošna vprašanja o študentskem življenju v Sloveniji.

https://2tm.si/ekipa-2tm-v-krusevcu/?lang=sl

https://2tm.si/ekipa-2tm-v-kraljevu/?lang=sl

https://2tm.si/ekipa-2tm-v-kragujevcu/?lang=sl

Predstavniki »2TM« na obisku FGPA v Mariboru, 16.5.2019

Strokovnjaki za visoko izobraževanje iz 2TM smo v četrtek, 16. Maja obiskali Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru.

Več…

Sejem »My career my choice«, 19.-20.4.2019, Niš, Srbija

Podjetje 2TM bo prvič sodelovalo na 12. mednarodnem sejem izobraževanja »My career my choice«. Na sejmu se predstavlja preko 40 visokošolskih ustanov, tako privatnih kot državnih in sicer iz Niša, Srbije in tujine.

Svoje delo in storitve bodo predstavljale tudi agencije in šole, ki se ukvarjajo z izobraževanjem in učenjem tujih jezikov, računalništva, socialnih veščin, marketinga, PR, računovodstva, managementa.

Vzporedno bodo potekale brezplačne delavnice, treningi, prezentacije, promocije knjig, okrogle mize in podobno.

Sejem obiskujejo dijaki srednjih šol in študenti iz Niša in širše okolice. Na podlagi dosedanjih izkušenj organizatorji pričakujejo velik obisk tudi v letošnjem letu. Dodajajo, da so nujne multimedijske predstavitve in dogodki, ki privlačijo pozornost novih, vizualnih generacij.

Več…

»Obrazovanie i kariera«, Moskva, Rusija, 16.-17.3.2019

Sejmi »Obrazovanie i kariera« potekajo v organizaciji Ministrstva za šolstvo in so vedno organizirani na izjemno visokem nivoju. Razstavljalci prihajajo tako iz Rusije kot iz tujine, število obiskovalcev je vedno veliko. 2TM se redno udeležuje spomladanskega in jesenskega sejma tako v Moskvi kot v St. Peterburgu. Spomladanski sejem v St. Peterburgu bo potekal 16.-17.3.2019.

Mednarodni sejem izobraževanja »Putokazi«, 7.3 – 9.3.2019, Novi Sad, Srbija

Podjetje 2TM se je drugo leto zapored udeležilo sejma »Putokazi«, ki je namenjen učencem zaključnih razredov v osnovnih in srednjih šolah ter študentom.

Poleg nas je razstavljalo še preko 60 izobraževalnih ustanov in inštitutov iz Srbije in tujine, sejem pa si je ogledalo preko 30.000 obiskovalcev.

Več…

Prezentacija v šoli tujih jezikov Infinitiv, 6.3.2019, Beograd, Srbija

»Studio za učenje stranih jezika Infinitiv« iz Beograda ponuja kakovostne jezikovne tečaje slovenščine. Dne 6.3.2019 smo sodelavci 2TM v njihovih prostorih predstavili možnost brezplačnega študija v Sloveniji.

Več…

»Moskovskij den proforientacii«, Moskva, Rusija, 2.3.2019

2TM že tradicionalno sodeluje na sejmu »Moskovskij den proforientacii«, ki poteka dvakrat letno. Spomladanski termin je že znan – 2.3.2019, jesenski termin v oktobru bo znan proti koncu poletja.

Je najbolj obiskan sejem s področja izobraževanja. Obišče ga 20.000 dijakov in študentov z namenom, da bi se lažje odločili glede bodočega poklica in izbrali sebi najbolj primerno izobraževalno ustanovo.

»Gorizont obrazovanija« (Obzorja izobraževanja), St. Peterburg, Rusija, 28.02.2019

Sejem so obiskali predvsem dijaki višjih razredov, ki so iskali najprimernejše študijske programe in izobraževalne ustanove. Poleg dijakov so sejem obiskali tudi psihologi in pedagogi, ki so zadolženi za poklicno usmeritev.

Sejem visokošolskih izobraževalnih ustanov za dijake zaključnih letnikov in njihove starše, Harkov, Ukrajina, 22.02.2019

V petek, 22. februarja, so se sodelavci pisarne 2TM v Harkovu udeležili »Sejma visokošolskih ustanov za maturante in njihove starše«. Dogodek pod sloganom »Izbiram prihodnost« je potekal v prostorih harkovske šole № 162.

Več…

V Ljubljani je potekal “Dan odprtih vrat” v 2TM

15. in 16. februarja 2019 je v ljubljanskih prostorih podjetja 2TM na Dunajski 106 potekal dan odprtih vrat. Obiskali so nas bodoči študentje iz Srbije, BiH in Hrvaške. Nekateri so že izbrali študijski program in izobraževalno ustanovo, drugi pa se še niso odločili glede nadaljnjega študija. Poleg tega so obiskovalce dneva odprtih vrat zanimale ugodnosti za študente, možnost bivanja v študentskem domu, podrobnosti letošnjega vpisnega postopka in vse, kar je povezano s študentskim življenjem v Sloveniji. Kar se tiče študijskih programov, je bilo med gosti največ zanimanja za področje ekonomije in managementa, psihologije, informacijskih tehnologij in medicine.

V okviru dogodka so obiskovalci dobili ogromno uporabnih informacij, za katere upamo, da jim bodo v pomoč pri hitri in pravilni odločitvi o svoji poklicni poti. Naj vas spomnimo, da od 12. februarja poteka prvi prijavni rok za vpis na slovenske visokošolske zavode. Srečno vsem bodočim brucem!

Seminar "Izobraževanje v Sloveniji: sprejmi pravo odločitev! ", Sankt Peterburg Rusija, 4 februarja 2019

V ponedeljek, 4 februarja, je v peterburški knjižnici »Na Stremjannoj« potekal seminar 2TM »Izobraževanje v Sloveniji: sprejmi pravo odločitev!«. Kot je razvidno že

iz naslova, so glavna tema dogodka bile posebnosti prvega prijavnega roka 2019/2020. Med ključnimi točkami seminarja so bili predstavljeni roki za oddajo prijav za vpis in število mest za tujce. Veseli nas, da so se seminarja udeležili tako tisti, ki so za 2TM slišali prvič, kot tudi tisti, s katerimi smo se spoznali že na preteklih dogodkih.

Več…

Seminar 2TM "Izobraževanje v Sloveniji: programi, roki, perspektive", Kharkiv, Ukrajina, 2 februarja 2019

V soboto 2. februarja je v prostorih računalniške šole Hillel v Harkovu potekal prvi seminar 2TM v letošnjem letu »Izobraževanje v Sloveniji: programi, roki, perspektive«. Po seminarju je predstavnica 2TM odgovorila na vprašanja udeležencev dogodka, kot npr. jezikovni tečaji, namestitev študentov v študentskih domovih, kakšne vrste storitev svojim strankam ponuja podjetje 2TM.

Več…

2TМ je obiskala srednje šole, Banja Luka, BiH, 28. - 30. januarja 2019

Predstavniki 2TM – Ljubljana so od 28. do 30. januarja 2019 obiskali srednje šole v Banja Luki, BiH, z namenom predstaviti prednosti študija v Sloveniji. Specialisti za izobraževanja 2TM so odgovarjali na njihova vprašanja o vpisnih rokih in postopkih, pogojih za vpis, izboru študijskih programov in na splošno o študentskem življenju v Sloveniji.

Več…

Seminar: »Študij v Sloveniji – Sprejmi pravo odločitev!«. Sankt Peterburg, 4. 12. 2018

V torek, 4. decembra 2018 je v Sankt Peterburgu potekal brezplačen seminar podjetja 2TM »Študij v Sloveniji – Sprejmi pravo odločitev!«.

Vodja sanktpeterburške pisarne slovenskega podjetja 2TM Ksenia Balashova je predstavila Slovenijo – po čem je znana, kakšno je življenje v Sloveniji in zakaj številni starši svoje otroke pošljejo na študij v Slovenijo. Udeleženci seminarja so izvedeli tudi kako se brez sprejemnih izpitov vpisati na evropsko izobraževalno ustanovo in pridobiti kvalitetno izobrazbo.

Več…

Sejem »Izobraževanje in kariera«, 24-25.11.2018: Moskva, Rusija

Podjetje 2TM je sodelovalo na moskovskem sejmu “Izobraževanje in kariera”, ki sta ga organizirali Ministrstvo za izobraževanje in znanost in Ministrstvo za gospodarstvo in trgovino Ruske federacije. Na sejmu so se predstavlile izobraževalne ustanove Rusije, kakor tudi šole tujih jezikov, univerze in agencije iz Evrope. Sejem je obiskalo več kot 19.000 obiskovalcev.

Več…

Sejem »World Education Fair«, Zagreb, Hrvaška, 16.-17. novembra 2018

V Zagrebu, v Kristalni dvorani zagrebškega velesejma, se je 16. in 17.11.2018 odvijal sejem World Education Fair, na katerem je sodeloval tudi 2TM.
Obiskovalci so na sejmu lahko dobili vse informacije o dodiplomskem, podiplomskem študiju v tujini, o MBA študijskih programih, o srednjih šolah, jezikovnih tečajih, štipendijah pa tudi o programu Work & Travel USA.

Več…

Sejem »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini«, Harkov Ukrajina, 8-10 november 2018

Med 8. in 10. novembrom 2018 je v Harkovu potekal 9. specializiran mednarodni sejem »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini – 2018«.
Dogodek je potekal ob podpori Oddelka za znanost in izobraževanje Harkovske regionalne državne uprave in Oddelka za šolstvo Harkovskega mestnega sveta.

Na sejmu se je predstavilo več kot 60 predstavnikov- izobraževalne ustanove in agencije iz Ukrajine ter tujine – iz Litve, Poljske, Slovenije, Slovaške in Turčije. Med udeleženci sejma je bilo tudi podjetje 2TM z dobro obiskano stojnico.

»Prvi dan so se sejma udeležili predvsem učenci 11. razredov z učitelji, diplomanti koledžev in tehničnih šol. Učenci zaključnih letnikov so se zanimali že za konkretne študijske programe, spraševali so o pogojih vpisa na slovenske izobraževalne ustanove, o možnostih nastanitve, spraševali so kakšne diplome bodo dobili po koncu šolanja in kje se bodo lahko s pridobljenim znanjem in diplomo zaposlili. Drugi dan so med obiskovalci sejma bili predvsem učenci 8. in 10. razredov. Večina desetošolcev se še ni dokončno odločila kateri poklic bi si želeli opravljati, zato jih je zanimalo predvsem po katerih poklici je trenutno največ povpraševanja. Bodoči študentje in njihovi starši so spraševali tudi kako se kar najbolje pripraviti na vpis na slovenske izobraževalne ustanove ter kaj jih čaka po uspešnem vpisu,« je vprašanja strnila vodja regionalne pisarne 2TM Tatiana Sorokina.

Predstavnica 2TM je pojasnila še, da se večina učencev zaključnih letnikov zanima za družboslovne in jezikoslovne programe, kot so npr. anglistika, filologija, turizem, mednarodni odnosi, marketing, odnosi z javnostmi …

»Sejem »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini – 2018« je pomemben dogodek v življenju regionalnega centra. To je bila že 14. izvedba sejma, ki je že številnim generacijam dijakov pomagala pri odločitvi za bodoči poklic in da najdejo svojo pot v življenju. Podjetje 2TM se z veseljem udeležuje takšnih sejmov. Vedno smo našim rojakom pripravljeni pomagati pri izbiri prave poklicne poti!«, je poudarila Tatiana Sorokina.

Seminar »Študij v Sloveniji: Vaša pot v Evropo!« (Harkov, Ukrajina), 3. novembra 2018

3 novembra je v Harkovu potekal brezplačni seminar podjetja 2TM »Študij v Sloveniji: Vaša pot v Evropo!«. Na seminarju smo obravnavali vprašanja, povezana s pripravo na študij in pridobitev izobrazbe v Sloveniji.

Udeleženci so dobili podrobne informacije:

  1. o fakultetah in višjih strokovnih šolah,
  2. o popularnih študijskih programih,
  3. o prijavnih rokih,
  4. o tem, zakaj se v Sloveniji splača biti študent,

in kar je najpomembneje, o tem, kakšne so zaposlitvene možnosti bodočih diplomantov.

Več…

»Sejem izobraževanja in učil«, 24.- 28- 10. 2018: Beograd, Srbija

TM je tudi letos sodeloval na sejmu »Izobraževanja in učil«, ki je potekal od 24. do 28. oktobra v Beogradu, pod pokroviteljstvom srbskega ministrstva za šolstvo, znanost in tehnološki razvoj.

Več…

»Sejem štipendij in visokošolskega izobraževanja«, Reka Hrvaška, 18.10.2018

V četrtek, 18. oktobra, je v stavbi Univerze na Reki (Hrvaška) potekal “Sejem štipendij in visokošolskega izobraževanja”, ki ga je organiziral Inštitut za razvoj izobraževanja. Ta dogodek je platforma, kjer lahko obiskovalci dobijo vse informacije, potrebne za sodelovanje v programih štipendiranja za izobraževanje v domovini in tujini.

Več…

Sejem »Obzorja izobraževanja«, St. Peterburg, Rusija, 18 oktober 2018

V četrtek, 18. oktobra, so se zaposleni iz sanktpeterburške pisarne 2TM udeležili vsakoletnega izobraževalnega sejma “Obzorja izobraževanja”.

Več…

Seminar: »Študij v Sloveniji – Naredi pravo stvar!« Sankt-Peterburg, 17. oktober 2018

V sredo, 17. oktobra, je v knjižnici “Na Stremyannoy”, v Sankt Peterburgu, potekal seminar podjetja 2TM, “Izobraževanje v Sloveniji – pristopi na pravi način!”. Namen tega seminarja je bil seznaniti bodoče študente in njihove starše s prednostmi študija v Evropi, še posebej v Sloveniji.

Več…

Seminar »Izobraževanje v Sloveniji: pomen kakovostnega izobraževanja in zakaj Slovenija?«, 6.10.2018, Harkov, Ukrajina

V soboto, 6. oktobra 2018, je v Harkovu je potekal seminar podjetja 2TM na temo »Izobraževanje v Sloveniji. Pomen kakovostnega izobraževanja in zakaj Slovenija«. Nabor obiskovalcev seminarja se je izkazal za zelo pestrega: prevladovali so študenti, ki se zanimajo za nadaljevanje izobraževanja v Sloveniji na magistrski ravni, prišli so maturanti in njihovi starši, pa tudi strokovnjaki z diplomami, ki želijo pridobiti še novo izobrazbo za zaposlitev v Evropi.

Več…

»Moskovski dan profesionalne orientacije in kariere«, Moskva Rusija, 29.9.2018

V soboto, 29. septembra, je v ruski prestolnici potekal tradicionalni forum na temo poklicnega usmerjanja in kariere. V paviljonu VDNH se je zbralo na desetine vodilnih univerz in izobraževalnih podjetij, pa tudi poklicni svetovalci, psihologi ter predstavniki s področja znanosti in posla, ki so se trudili srednješolcem in študentom kar najbolj približati in jim pomagati pri izbiri poklicne poti.

Več…

»Izobraževanje in kariera«, 23. – 24. 3. 2018: Sankt Peterburg, Rusija.

Sejma se je udeležilo več kot 200 različnih organizacij, na njem so se med drugim predstavile vse vodilne fakultete iz Sankt Peterburga, strokovne šole, izobraževalne ustanove, ki se ukvarjajo z dodatnim izobraževanjem ter izobraževalne agencije. Sodelavci podjetja 2TM so obiskovalcem posredovali podrobne informacije o možnostih pridobitve izobrazbe v Sloveniji in o različnih študijskih programih na slovenskih fakultetah ter drugih izobraževalnih ustanovah.

Več…

»Sejem izobraževanja«, 23. 3. 2018: Požarevac, Srbija.

Podjetje 2TM se je udeležilo izobraževalnega sejma »Sejem izobraževanja«, ki se je odvijal v srbskem mestu Požarevac. Predstavniki podjetja 2TM so obiskovalcem predstavili možnosti pridobitve izobrazbe v Sloveniji in posredovali informacije o različnih študijskih programih na slovenskih fakultetah ter drugih izobraževalnih ustanovah.

Več…

2TM je uspešno zaključil svojo udeležbo na sejmu PUTOKAZI

Mednarodni izobraževalni sejem v Novem Sadu (Srbija) predstavlja mejnik za dijake višjih letnikov, na katerem lahko prejmejo pomoč pri izbiri svojega prihodnjega poklica.

Več…

»MITT« 13. 3. - 15. 3. 2018: Moskva, Rusija

V kongresnem centru »Ekspocenter« je potekal 25. Mednarodni sejem turizma MITT 2018. Gre za največji in edinstven B2B dogodek, ki vsako leto privabi največje število predstavnikov turistične industrije iz celotnega sveta.

Preberite več novic od 15. 3. 2018 do 17. 3. 2018

»Izobraževanje in kariera«, 5. 3. – 6. 3. 2018: Moskva, Rusija.

»Izobraževanje in kariera« je platforma, na kateri se že sedeminštiridesetič po vrsti zbirajo predstavniki vodilnih ruskih fakultet in srednjih strokovnih šol, izobraževalnih ustanov iz drugih držav, izobraževalnih agencij in centrov za dodatno izpopolnjevanje ter potencialni delodajalci.

Več…

Obzorja izobraževanja. Sankt Petersburg, Rusija 1. 3. 2018

Podjetje 2TM je bilo edino, ki je na sejmu predstavljalo možnost izobraževanja v Evropi in posledično izzvalo veliko zanimanje. Nekateri udeleženci sejma so za Slovenijo slišali prvič, drugi pa so državo že poznali in so jih zanimale predvsem podrobnosti o vpisu in študentskem življenju.

Več…

Podjetje 2TM se je udeležilo sejma »Moskovski dan poklicne orientacije in kariere«

Sejem »Moskovski dan poklicne orientacije in kariere« je privabil več tisoč obiskovalcev. Odvijal se je v Paviljonu št. 57, ki se razprostira na več kot 28 000 m2. Stojnica podjetja 2TM se je nahajala v 1. nadstropju in sicer v predelu, namenjenem izobraževanju v tujini. Naše svetovanje je bilo večinoma osredotočeno na postopek prijave na slovenske izobraževalne ustanove, ki se je pričel v začetku februarja in bo potekal vse do konca meseca marca.

Več…

2ТМ je dijakom v Bosni in Hercegovini predstavil možnosti izobraževanja v Sloveniji

Že tradicionalno se v Sloveniji izobražuje veliko dijakov in študentov iz Bosne in Herzegovine, njihovo številno iz leta v leto vztrajno raste. Za študij v Sloveniji se odločajo zaradi tega, ker Slovenija spada v schengensko območje in je članica Evropske unije.

Več…

Seminar v organizaciji podjetja 2TM v Dnepru

V mestu Dnepr smo izvedli seminar z naslovom »Višje in srednje strokovno izobraževanje v Sloveniji. Posebnosti pri postopku prijave«. Na seminarju smo obravnavali začetek postopka prijave na slovenske izobraževalne ustanove.

Več…

Nа seji Odbora za izobraževanje je 2TM predstavil poklicno usmerjanje v Sloveniji

Vodja peterburške pisarne podjetja 2TM Ksenia Balasheva je predstavila sistem poklicne orientacije v Sloveniji. Dogodka sta se udeležila tudi prvi namestnik predsednika komiteja za izobraževanje v Peterburgu Jurij Soljanikov in vodja oddleka za strokovno izobraževanje Vladislav Frolov.

Več…

Seminar v organizaciji podjetja 2TM v Harkovu

V začetku meseca februarja smo v ukrajinskem Harkovu organizirali seminar z naslovom  »Višje in srednje strokovno izobraževanje v Sloveniji. Posebnosti pri postopku prijave«. Na seminarju smo obravnavali začetek postopka prijave na slovenske izobraževalne ustanove.

Več…

Seminar v organizaciji podjetja 2ТМ v Petrozavodsku

Seminar podjetja 2TM v Petrozavodsku, ki je potekal v sodelovanju z jezikovno šolo »Iniciativa«, je dijakom in njihovim staršem ponudil priložnost, da se vnaprej seznanijo s kakovostnim evropskim izobraževanjem.

Več…

STOPITE V STIK Z NAMI

in prejmite brezplačno posvetovanje s strokovnjakomPolitika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

STOPITE V STIK Z NAMI:Politika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

х
Dobi nasvet

STOPITE V STIK Z NAMI:Politika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

x
Pošljite povezavo do e-pošte


x

STOPITE V STIK Z NAMI

in prejmite brezplačno posvetovanje s strokovnjakomPolitika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

X
Pridobite brezplačno posvetovanje

STOPITE V STIK Z NAMI:Politika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

х