Naše aktivnosti

Podjetje 2TM bo tudi v letu 2018 sodelovalo na izobraževalnih sejmih, predvsem v državah bivše Jugoslavije ter v Rusiji in Ukrajini. Izvajali bomo tudi seminarje in prezentacije za dijake zadnjih letnikov srednjih šol. Tako na sejmih kot prezentacijah promoviramo slovenske izobraževalne ustanove, zainteresiranim pojasnimo prednosti študija v Sloveniji, pomagamo pri izboru študijskih programov in izobraževalnih ustanov.

Photo & Graphics: © 2TM d.o.o.

Poleg tega je 2TM zelo dejavna na družabnih omrežjih. Redno objavljamo novice, in zanimivosti na facebooku, naši spletni strani, spletnih straneh poslovnih partnerjev ter spletnih straneh, ki so namenjene študiju v tujini (Infostud, Studomat, fakulteti.mk in podobno). Objavljamo v štirih jezikih: ruščini, ukrajinščini, srbščini in angleščini.

Naša ciljna skupina so dijaki zadnjih letnikov srednjih šol, študenti, ki se želijo prepisati na slovenske izobraževalne ustanove in študenti, ki želijo v Sloveniji nadaljevati študij – bodisi magisterij ali doktorat.

Vse naše aktivnosti so usmerjene v uresničitev našega poslanstva – pomagamo jim uresničiti zastavljene cilje!

Koledar načrtovanih dogodkov

Sejem »World Education Fair«, Zagreb, Hrvaška, 16.-17. novembra 2018

V Zagrebu se bo 16. in 17.11.2018 na Zagrebškem velesejmu v sklopu knjižnega sejma Interliber odvijal World Education Fair, kjer bodo obiskovalci lahko na enem mestu dobili vse informacije o izobraževanju v tujini.

World Education Fair je eden največjih projektov na področju svetovanja za izobraževanje v Evropi. Preko 8000 mladih uspešno najde primerno izobraževalno ustanovo v tujini s pomočjo stotine strokovnjakov, ki nudijo nasvete in podporo.

Sejma se bo udeležila tudi ekipa 2TM. Vsem zainteresiranim za študij v Sloveniji bomo svetovali glede študijskih programov, izobraževalnih ustanov in nudili vse informacije, ki so pomembne za odločitev glede študija v Sloveniji.

Sejem »Izobraževanje in kariera«, 24-25.11.2018: Moskva, Rusija

Sejmi »Izobraževaje in kariera« potekajo v organizaciji Ministrstva za šolstvo in so vedno organizirani na izjemno visokem nivoju. Razstavljalci so tako iz Rusije kot tujine, število obiskovalcev je vedno visoko. 2TM se redno udeležuje spomladanskega in jesenskega sejma tako v Moskvi kot St. Peterburgu.

Poročila o preteklih dogodkih

Sejem »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini«, Harkov Ukrajina, 8-10 november 2018

Na vsakoletnem sejmu izobraževanja, ki traja nekaj dni, se lahko obiskovalci seznanijo z  izobraževalnimi ustanovami in podjetji, ki se ukvarjajo z izobraževanjem v tujini.

Seminar »Študij v Sloveniji: Vaša pot v Evropo!« (Harkov, Ukrajina), 3. novembra 2018

3 novembra je v Harkovu potekal brezplačni seminar podjetja 2TM »Študij v Sloveniji: Vaša pot v Evropo!«. Na seminarju smo obravnavali vprašanja, povezana s pripravo na študij in pridobitev izobrazbe v Sloveniji.

Udeleženci so dobili podrobne informacije:

 1. o fakultetah in višjih strokovnih šolah,
 2. o popularnih študijskih programih,
 3. o prijavnih rokih,
 4. o tem, zakaj se v Sloveniji splača biti študent,

in kar je najpomembneje, o tem, kakšne so zaposlitvene možnosti bodočih diplomantov.

Več…

»Sejem izobraževanja in učil«, 24.- 28- 10. 2018: Beograd, Srbija

Že drugo leto zapored se bomo udeležili beograjskega sejma »Sejem izobraževanja in učil«, ki bo potekal konec oktobra 2018. Z rezultati udeležbe na sejmu v letu 2017 smo bili zadovoljni, zato smo se odločili za ponoven nastop. Geslo sejma je »Izobražena Srbija, uspešna Srbija«, na njem pa promovirajo učenje kot doživljenski proces in posledično je tudi sejemska ponudba zelo obsežna. Temu primeren je tudi obisk – kar 90.000 obiskovalcev v petih dneh.

Več…

»Sejem štipendij in visokošolskega izobraževanja«, Reka Hrvaška, 18.10.2018

Sejem štipendij in visokošolskega izobraževanja, ki ga organizira Zavod za razvoj izobraževanja, je edinstven dogodek, na katerem se predstavljajo študijski programi, štipendije in širša ponudba izobraževanja, ki je na voljo hrvaškim državljanom za visoko šolstvo na Hrvaškem in v tujini.

Sejem je namenjen vsem, ki se zanimajo za štipendije in druge oblike finančne podpore, še posebej za dijake, ki se pripravljajo na študij, študentom na vseh stopnjah študija in mladim strokovnjakom, ki jih zanima doseganje izobraževalnih ciljev doma in v tujini.

Svoje štipendijske programe in izobraževalno ponudbo bodo predstavile hrvaške in tuje  visokošolske ustanove, državne institucije, veleposlaništva, tuji kulturni centri, podjetja, ustanove in neprofitne organizacije. Na ta način sejem postane kraj, kjer lahko obiskovalci dobijo vse informacije in storitve, potrebne za uspešno prijavo v izobraževalne programe programe štipendiranja doma in v tujini.

Več…

Sejem »Obzorja izobraževanja«, St. Peterburg, Rusija, 18 oktober 2018

Vsakoletni sejem izobraževanja, kjer se posvečajo iskanju odgovorov na vprašanja o izboru izobraževalne ustanove in profesije za prihodnost. Na dogodku sodelujejo razstavljalci izobraževalnih institucij  Sankt-Peterburga in celotne Leningrajske oblasti. V programu sejma so tematski seminarji, vaje in treningi, testiranja za tuje jezike in za izbiro poklica, igre za šolarje.

Več…

Seminar: »Študij v Sloveniji – Naredi pravo stvar!« Sankt-Peterburg, 17. oktober 2018

Vodja predstavništva slovenskega podjetja 2TM v Sankt-Peterburgu Ksenija Balašova nam bo povedala nekaj besed o Sloveniji – po čem je znana, kako tam živijo običajni ljudje in zakaj mnogi starši brez skrbi pošiljajo svoje otroke na študij v Slovenijo.

Na seminarju vam bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

 • Kako študirati v osrčju Evrope?
 • Kako prejeti izobrazbo, s pomočjo katere boste dobro zaslužili?
 • Kako se vpisati na evropsko fakulteto brez sprejemnih izpitov?

Prav tako vas bomo seznanili:

 • s sistemom izobraževanja v Sloveniji;
 • s popularnimi študijskimi programi slovenskih fakultet in višjih šol;
 • z roki in posebnostmi sprejemnih postopkov;
 • odgovorili na vsa vprašanja o študiju, delu in življenju v Sloveniji.

Vabimo učence 10. – 11. razredov, starše, študente dodiplomskega študija in vse, ki jih zanima pridobitev kvalitetne evropske izobrazbe.

Več…

Seminar »Izobraževanje v Sloveniji: pomen kakovostnega izobraževanja in zakaj Slovenija?«, 6.10.2018, Harkov, Ukrajina

Lokacija izvedbe: Harkov, ul. Korolenko 10, Kompjuterna šola Hillel

Kdaj: 6.10. (sobota), 11.00 – 13.00

Udeleženci seminarja bodo izvedeli več o Sloveniji, izobraževalnih ustanovah in njihovih študijskih programih.

Več…

»Moskovski dan profesionalne orientacije in kariere«, Moskva Rusija, 29.9.2018

Največji letni karierni forum ruske prestolnice. Na enem mestu se zbere več deset tisoč dijakov in študentov z namenom, da bi si izbrali poklic ter najustreznejši študijski program in karierne predloge.

Več…

»Izobraževanje in kariera«, 23. – 24. 3. 2018: Sankt Peterburg, Rusija.

Sejma se je udeležilo več kot 200 različnih organizacij, na njem so se med drugim predstavile vse vodilne fakultete iz Sankt Peterburga, strokovne šole, izobraževalne ustanove, ki se ukvarjajo z dodatnim izobraževanjem ter izobraževalne agencije. Sodelavci podjetja 2TM so obiskovalcem posredovali podrobne informacije o možnostih pridobitve izobrazbe v Sloveniji in o različnih študijskih programih na slovenskih fakultetah ter drugih izobraževalnih ustanovah.

Več…

»Sejem izobraževanja«, 23. 3. 2018: Požarevac, Srbija.

Podjetje 2TM se je udeležilo izobraževalnega sejma »Sejem izobraževanja«, ki se je odvijal v srbskem mestu Požarevac. Predstavniki podjetja 2TM so obiskovalcem predstavili možnosti pridobitve izobrazbe v Sloveniji in posredovali informacije o različnih študijskih programih na slovenskih fakultetah ter drugih izobraževalnih ustanovah.

Več…

2TM je uspešno zaključil svojo udeležbo na sejmu PUTOKAZI

Mednarodni izobraževalni sejem v Novem Sadu (Srbija) predstavlja mejnik za dijake višjih letnikov, na katerem lahko prejmejo pomoč pri izbiri svojega prihodnjega poklica.

Več…

»MITT« 13. 3. - 15. 3. 2018: Moskva, Rusija

V kongresnem centru »Ekspocenter« je potekal 25. Mednarodni sejem turizma MITT 2018. Gre za največji in edinstven B2B dogodek, ki vsako leto privabi največje število predstavnikov turistične industrije iz celotnega sveta.

Preberite več novic od 15. 3. 2018 do 17. 3. 2018

»Izobraževanje in kariera«, 5. 3. – 6. 3. 2018: Moskva, Rusija.

»Izobraževanje in kariera« je platforma, na kateri se že sedeminštiridesetič po vrsti zbirajo predstavniki vodilnih ruskih fakultet in srednjih strokovnih šol, izobraževalnih ustanov iz drugih držav, izobraževalnih agencij in centrov za dodatno izpopolnjevanje ter potencialni delodajalci.

Več…

Obzorja izobraževanja. Sankt Petersburg, Rusija 1. 3. 2018

Podjetje 2TM je bilo edino, ki je na sejmu predstavljalo možnost izobraževanja v Evropi in posledično izzvalo veliko zanimanje. Nekateri udeleženci sejma so za Slovenijo slišali prvič, drugi pa so državo že poznali in so jih zanimale predvsem podrobnosti o vpisu in študentskem življenju.

Več…

Podjetje 2TM se je udeležilo sejma »Moskovski dan poklicne orientacije in kariere«

Sejem »Moskovski dan poklicne orientacije in kariere« je privabil več tisoč obiskovalcev. Odvijal se je v Paviljonu št. 57, ki se razprostira na več kot 28 000 m2. Stojnica podjetja 2TM se je nahajala v 1. nadstropju in sicer v predelu, namenjenem izobraževanju v tujini. Naše svetovanje je bilo večinoma osredotočeno na postopek prijave na slovenske izobraževalne ustanove, ki se je pričel v začetku februarja in bo potekal vse do konca meseca marca.

Več…

2ТМ je dijakom v Bosni in Hercegovini predstavil možnosti izobraževanja v Sloveniji

Že tradicionalno se v Sloveniji izobražuje veliko dijakov in študentov iz Bosne in Herzegovine, njihovo številno iz leta v leto vztrajno raste. Za študij v Sloveniji se odločajo zaradi tega, ker Slovenija spada v schengensko območje in je članica Evropske unije.

Več…

Seminar v organizaciji podjetja 2TM v Dnepru

V mestu Dnepr smo izvedli seminar z naslovom »Višje in srednje strokovno izobraževanje v Sloveniji. Posebnosti pri postopku prijave«. Na seminarju smo obravnavali začetek postopka prijave na slovenske izobraževalne ustanove.

Več…

Nа seji Odbora za izobraževanje je 2TM predstavil poklicno usmerjanje v Sloveniji

Vodja peterburške pisarne podjetja 2TM Ksenia Balasheva je predstavila sistem poklicne orientacije v Sloveniji. Dogodka sta se udeležila tudi prvi namestnik predsednika komiteja za izobraževanje v Peterburgu Jurij Soljanikov in vodja oddleka za strokovno izobraževanje Vladislav Frolov.

Več…

Seminar v organizaciji podjetja 2TM v Harkovu

V začetku meseca februarja smo v ukrajinskem Harkovu organizirali seminar z naslovom  »Višje in srednje strokovno izobraževanje v Sloveniji. Posebnosti pri postopku prijave«. Na seminarju smo obravnavali začetek postopka prijave na slovenske izobraževalne ustanove.

Več…

Seminar v organizaciji podjetja 2ТМ v Petrozavodsku

Seminar podjetja 2TM v Petrozavodsku, ki je potekal v sodelovanju z jezikovno šolo »Iniciativa«, je dijakom in njihovim staršem ponudil priložnost, da se vnaprej seznanijo s kakovostnim evropskim izobraževanjem.

Več…

STOPITE V STIK Z NAMI

in prejmite brezplačno posvetovanje s strokovnjakomPolitika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Pišite nam!Politika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

х
Dobi nasvet

x
Pošljite povezavo do e-pošte


x

STOPITE V STIK Z NAMI

in prejmite brezplačno posvetovanje s strokovnjakomPolitika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

X
Pridobite brezplačno posvetovanje

Pišite nam!Politika zaščite osebnih podatkov

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

Nastavitev te zastavice je obvezna za pošiljanje sporočila!

х