Natečaj za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2018

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo »Podjetna Primorska 2018« že 12. leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode.

Rok za prijavo na natečaj je 15.5.2018. Pretekli zmagovalci natečaja v zadnjih 3 (treh) letih niso upravičeni do prijave na natečaj. V sredini meseca maja 2018 je predvidena objava vseh finalistov.

Kategorije natečaja:

Academic Start-Up – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorske, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,

Start-Up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in

Start-Up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Cilji natečaja so spodbujanje podjetništva, podjetniške kulture in inovativnosti; identifikacija najboljše podjetniške ideje; povezovanje gospodarstva v regiji s perspektivnimi kadri; komercializacija znanja ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju; izvedba programa za finaliste v kategoriji »Start-Up Accelerator Navigator«, kjer bo ob zaključku natečaja organizirana predstavitev pred investitorji.

Občina Izola se pridružuje s posebnim denarnim skladom za prijavitelje iz Občine Izola, Mestna občina Koper pa s podporo pri organizaciji natečaja.

Aktivnosti natečaja bodo potekale predvidoma do jeseni 2018, saj bodo poleg tematskih delavnic na inkubatorju organizirali tudi dogodke v sodelovanju z gospodarstveniki iz regije, poleg tega pa bodo poletni meseci namenjeni izključno delu ustreznih mentorjev s prijavljenimi ekipami, ki bodo izbrane med finaliste.

Jeseni bodo finalisti morali oddati končne poslovne modele in podjetniško idejo predstaviti pred komisijo. Natečaj se bo zaključil predvidoma v mesecu novembru 2018, ko bodo podeljene nagrade za najboljše podjetniške ideje.

Delavnice bodo potekale na različnih lokacijah. Vsi finalisti bodo o programu, lokaciji in terminu izvedbe obveščeni preko elektronskih medijev.

Nagradni sklad letos znaša 37.000 eur in sicer:

  1. Start-up Academic – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem: 1. nagrada 4.000, 2. nagrada 2.500, 3. nagrada 1.500
  2. Start-up Optimist: zmagovalec prejme nagrado v vrednosti 4.000 eur,
  3. Start-up Accelerator Navigator: Za prijavitelje, ki bodo izbrani med finaliste bo na voljo strokoven mentorski program, ter organizirana predstavitev pred investitorji.
  4. Posebna nagrada Občina Izola: nagradni sklad v vrednosti 10.000 eur za finaliste iz Občine Izola.

Vir: soup.si