Nefiks nudi brezplačna izobraževanja mladim iskalcem zaposlitve

Mladim iskalcem zaposlitve bodo z brezplačnim izobraževanjem tri mesece širili kompetence in izvajali izzive z delodajalci.

Ljubljana – Zavod Nefiks napoveduje Nefiks 5ke, del projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki ga financira Evropski socialni sklad. Mladim iskalcem zaposlitve po Sloveniji bodo z brezplačnim izobraževanjem v Nefiks 5kah tri mesece širili kompetence in izvajali izzive z delodajalci. Prijave zbirajo do petka, brez nje sodelovanje v prvem krogu Nefiks 5k v Ljubljani, Kopru, Novem mestu, Ravnah na Koroškem in drugih krajih ni možno, so danes sporočili iz zavoda.

Nefiks zaposlitvene rešitve so nadgradnja projekta Zaposlitveni klubi za mlade, ki je do zaposlitve pripeljal več kot 140 mladih.

Po besedah Alenke Blazinšek mladi z aktivnim sodelovanjem brezplačno tri mesece obiskujejo strokovna usposabljanja za razvoj kompetenc ter istočasno delujejo v Nefiks 5kah, to je zaposlitvenih klubih s petimi člani.

Vsaka Nefiks 5tka bo v sodelovanju z delodajalcem izbrala in izvedla kratek družbeno-koristen projekt ali projekt varovanja zdravja. S pomočjo e-Nefiksa bo vsak udeleženec ustvaril celovit profil znanja in kompetenc, ki je viden in prepoznan pri delodajalcih, je še dejala.

Sodelovanje v Nefiksovih 5kah je po njenih navedbah odlična priložnost za vse iskalce zaposlitve do 29. leta, ki želijo okrepiti svoje osebne kompetence, pridobiti izkušnje timskega dela, razširiti svojo socialno mrežo in preizkusiti nekaj novega.

Vir: delo.si