Noč raziskovalcev na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani

Evropska noč raziskovalcev 2018 je vseevropski projekt, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. Glavni dogodek bo potekal 28. septembra 2018 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 17) s številnimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale od 10:00 do 22:00.

Na dan Evropske noči raziskovalcev 2018 bo potekalo kar 51 različnih aktivnosti s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine. Vse aktivnosti na dan Evropske noči raziskovalcev bo zaključil glasbeni koncert na glavnem odru na Novem trgu.

S projektom želijo javnost seznaniti in ozavestiti o pozitivni vlogi dela raziskovalcev in s tem približati razumevanje ter vpliv dela raziskovalcev na vsakodnevno življenje občanov s posebnim poudarkom na mladih, ki se za karierno pot še odločajo.

Program je zasnovan poljudno, kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti. Več informacij o projektu si oglejte na spletni strani.

Vir: efnet.si