Nogometni pokal gre za eno leto v Maribor

V Športnem parku Ljubljana Šiška sta se v sredo, 30. 5. 2018, že šestič pomerili nogometni izbrani vrsti reprezentanc študentov Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru. Tokrat so se zmage veselili mariborski nogometaši, ki so po izvajanju enajstmetrovk začrtali končni rezultat 8:7.

Na stadionu ŽAK, kot mu Ljubljančani pravijo, se je zbralo precejšnje število študentov, profesorjev in drugih privržencev nogometa. Navijat so prišli tudi najvišji predstavniki obeh univerz, prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Marko Jesenšek, prorektor Univerze v Mariboru, in ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič.

Prvi rezultat je v 20. minuti postavil študent Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Marcel Kene. Edini zadetek v drugem polčasu in končni rezultat rednega dela tekme je zadel Mitja Križan, študent Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, kar je pomenilo, da bodo tekmo odločili kazenski streli. Boj je bil še naprej izenačen, nogometaši so namreč izvedli kar osem serij enajstmetrovk. Na koncu je tekmo odločila obramba Uroša Polanca, vratarja mariborske ekipe.

Končni rezultat tekme je bil torej 8:7 v korist nogometašev Univerze v Mariboru, kar je najvišji rezultat vseh medsebojnih dvobojev. Skupni rezultat odigranih medsebojnih srečanj pa je: en neodločen izid, tri zmage študentov Univerze v Ljubljani in, skupaj z včerajšnjo, dve zmagi Mariborčanov.

Vir: um.si