Nogometno društvo Primorje Ajdovščina in Univerza v Novi Gorici sta podpisala dogovor o sodelovanju

V torek, 8. januarja 2019, sta rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik in predsednik Nogometnega društva Primorje Bojan Adžić podpisala dogovor o dolgoročnem poslovnem sodelovanju.

S podpisom dogovora sta Univerza v Novi Gorici in ND Primorje vzpostavila dolgoročno partnersko sodelovanje, katerega glavni cilj je zagotavljati optimalne pogoje za študij študentov športnikov na Goriškem, nadaljevanje izobraževanja, športne in poklicne kariere študentov športnikov v domačem okolju in privabljanje študentov športnikov iz drugih krajev Slovenije in tujine.

Univerza v Novi Gorici je mlada, dinamična in športnikom naklonjena univerza, ki je kot prva univerza v Sloveniji ponudila status športnika vsem registriranim športnikom, ki se aktivno udeležujejo tekmovanj in dosegajo opazne rezultate.

Nogometno društvo Primorje Ajdovščina igra eno glavnih vlog pri razvoju nogometa na severnoprimorskem območju. Društvo ima največje število članov in članic med vsemi športnimi društvi na Severnoprimorskem, trenutno okrog 250.

Viri: ung.si, facebook.com