Nov slovarski portal Slovarji.si

Na naslovu http://www.slovarji.si je začel delovati slovarski portal Slovarji.si, ki študentom bo pomagal pri iskanju pravega slovarja.

Gre za organiziran seznam spletnih slovarjev, ki kot enega izmed jezikov vsebujejo tudi slovenščino. Poleg povezav do slovarjev ter filtra po nazivu, avtorju, področju in jeziku stran ponuja tudi nekatere osnovne informacije o slovarjih. Nova stran Slovarji.si se za zdaj osredotoča le na strogo slovarske vire, zato ne vsebuje podatkov o drugih jezikovnih virih in orodjih.

Portal je eden od rezultatov projekta »Digitalizacija in dostopnost slovarskih virov«, katerega vodja je izr. prof. dr. Mojca Kompara Lukančič, UM, ki ga projektna partnerja Univerza na Primorskem (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in podjetje Amebis izvajata v okviru »Javnega razpisa za (so)financiranje projektov, namenjenih promociji in uveljavljanju slovenskega jezika na področju jezikovnih virov, tehnologij in digitalizacije v letih 2018 in 2019 (JR-Promocija SJ-2018–2019)«, (so)financiralo pa ga je Ministrstvo za kulturo.

Vir: um.si