»Nove digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti«: hackaton

Cilj hackathona (javnega ekipnega natečaja z nagradnim skladom 5.000,00 EUR) je pridobivanje funkcionalnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Praktična naloga natečaja je, da izvemo, kako lahko prispevamo k nižji ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti ter boljši mobilnosti.

Prireditelji: Ministrstvo za javno upravo, Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon, program Interreg Mediterran), ABC Accelerator, Microsoft d.o.o., Ljubljana, IBM Slovenija d.o.o., GDi d.o.o., Ljubljana, Comtrade d.o.o. in Xlab d.o.o., Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru.

Ciljno občinstvo: kdor koli. Prijave sprejemamo do petka, 4. oktobra 2019, do 12. ure.

Hackathon bo potekal v dveh delih. V prvem delu, ki bo potekal 5. in 6. oktobra 2019 v obliki dvodnevnega izziva, bodo udeleženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovo informacijske rešitve.

Na zaključnem dogodku v drugem delu, ki bo potekal 22. oktobra 2019, bodo najboljše tri ekipe po izboru občinstva predstavile svoje rešitve.

Najboljše tri ekipe (po izboru strokovne komisije) bodo prejele denarne nagrade.

1. nagrada 2.500 evrov + DDV

2. nagrada 1.500 evrov + DDV

3. nagrada 1.000 evrov + DDV

Izbrane ekipe bodo uvrščene tudi v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev svojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo.

Več informacij in prijavnica

Vir: ljubljana.si