Новости

Во средата на 18-ти септември 2019 година, на универзитетот во Марибор се одбележуваше роденденот на овој универзитет. Од моментот на своето отворање во 1975 година тој стана респектабилна образовна установа, чија основна цел е распространување и популаризација на образованието и знаењето. Денес универзитетот од Марибор се вбројува во 5% најдобри универзитети во светот. Во чест

Прочитај повеќе →

17-ти и 18-ти октомври 2019 година во хотелот Словенија во Порторож ќе се одржи 26-от Меѓународен фестивал за креативност „Златен барабан“. Се покануваат да земат учество сите млади студенти и студентки. Паролата на фестивалот е „Creativity 4 Change“. Програмата на настанот вклучува дискусии, округли маси, семинари, вмрежување. Фестивалот се затвора со церемонијата за врачување на

Прочитај повеќе →

Владите на Република Словенија и Република Хрватска се согласија да изградат нов мост преку потокот Каменица на граничниот премин Божаково – Обреж кај Метлика. Стариот мост е затворен за секакви транспортни средства од април 2015 година. Градежните работи се оценува дека ќе чинат 675 илјади евра, за што двете страни ќе обезбедат по половина од

Прочитај повеќе →

Во саботата на 07-ми септември 2019 година во Жирон, Шпанија, се одржа 11-та церемонија за врачување на дипломите на 34 студенти кои што магистрираа на заедничката магистерска програма „Менеџмент во туризмот“ (EMTM – European Master of Tourism Management). Во нејзината реализација учествуваа три универзитети: универзитетот од Јужна Данска (SDU), економскиот факултет при универзитетот во Љубљана

Прочитај повеќе →

Психо 23.9, 20:00-21:30 Организатор на настанот: Gledališče Glej (Театар Гледај). Место на одржување на настанот: Gledališče Glej (Театар Гледај), Грегорчичева улица број 3, Љубљана. Театарска постановка. Режисер: Јаша Коцели. Текст: Даворин Ленко. Влезот чини: 10,00 евра (влезот за пензионери, студенти и ученици чини: 7,00 евра). 24.9, 20:00 Организатор на настанот: Цанкарев дом, Љубљана. Место на

Прочитај повеќе →

Во петокот на 06-ти септември 2019 година, на Alma Mater Europaea во Марибор во рамките на Форумот на дигиталното здружение се одржа работен состанок за дигиталната стратегија на Република Словенија. Во текот на настанот беа претставени стратегии и идеи на учесниците на форумот „На патот кон поодговорна и поамбициозна политика на дигиталните здруженија во Република

Прочитај повеќе →

Доброто расположение и позитивната мисла се клучот за многу достигнувања. Во оваа статија ќе ви раскажеме за тоа како во денешното стресно време да го сочувате душевниот баланс и како да развиете отпорност на стрес.

Прочитај повеќе →

Омилениот кулинарен фестивал после летната пауза, продолжува традиционално во средите и саботите и ќе ги израдува жителите и гостите на неколку градови во Република Словенија како на пример: Ново-Место (21-ви септември, од 10:00-21:00 часот), Нова Горица (25-ти септември, од 10:00-21:00 часот), Цеље (5-ти октомври, од 10:00-21:00 часот), Копар (12-ти октомври, од 11:00-21:00 часот) и Птуј

Прочитај повеќе →

Од понеделник, 23-ти септември, до петок, 27-ми септември 2019 година, на универзитетот во Марибор ќе се одржи „воведна недела“ за студентите од прва година. Новопечените студенти ќе можат да се стекнат со полезни информации за организацијата и текот на студирањето, студиските материјали, професорите, вработените од деканатот, но и други информации, кои што ќе им помогнат

Прочитај повеќе →

Тимот од Колеџот В2 од Љубљана заедно со осигурителната компанија Adriatic Slovenica на 12-ти и 13-ти септември 2019 година зема учество на конференцијата Edutainment 2019 на темата образованието во организациите. Во соработка со раководителот на кадровскиот оддел од компанијата Adriatic Slovenica Власто Ленардич на конференцијата беше претставен проект за имплементација на електронското образование на Колеџот

Прочитај повеќе →

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х