O povezovanju: kaj je bližje, Sibirija ali vesolje?

ERUDIOvci so bili novembra veliko na poti, dobesedno in z mislimi. Mesec sta popestrili dve enkratni doživetji. S popotnico, da je mednarodno sodelovanje ključnega pomena za razgledanost študentov in predavateljev, saj širi obzorja, bogati duha in pestri študij, so se novembra odpravili spoznavati Rusijo.

Ravnateljica ERUDIO višje šole, mag. Ana Starc Žagar, in znanstvena sodelavka Visoke poslovne šole ERUDIO, dr. Natalija Majsova, sta v začetku novembra predstavili ERUDIO na izobraževalnem sejmu v Moskvi. Dr. Matjaž Škabar, dekan Visoke poslovne šole ERUDIO, pa se je medtem z vabljenim predavanjem ustavil v sibirskem velemestu Krasnojarsk. Tako v Krasnojarsku kot v Moskvi je bilo v začetku novembra razmeroma mrzlo in sneženo, a naleteli so na tako topel sprejem in navdušenje nad zeleno Slovenijo ter tehnološko naprednostjo ERUDIO pristopa k študiju, da nas nihanje temperatur ni zmotilo.

Sibirija ali vesolje

Upajo, da bodo v bližnji prihodnosti kakšen študijski obisk v Rusiji – naj gre za Moskvo z veličastnim Rdečim trgom in najlepšo podzemno železnico na svetu ali za daljni Krasnojarsk, pomembno središče vesoljskih tehnologij, lahko omogočili tudi njihovim študentom.

Že novembra letos pa so se lahko prepričali, da vesolje pravzaprav ni vedno enako daleč stran. V čast in užitek jim je bilo prisluhniti prvemu letošnjemu predavanju iz cikla V družbi najboljših, na katerem jih je umetnik Dragan Živadinov v uri in pol popeljal od Pariza do Moskve, od renesanse do leta 2045 in z Zemlje v orbito.

Dr. Natalija Majsova, kulturologinja, raziskovalka VPŠ ERUDIO.

Vir: erudio.si