Ob stoletnici Univerze v Ljubljani so s tekom povezali fakultete in akademije

V torek, 16. aprila 2019, je bil izveden 2. Tek od faksa do faksa, ki je potekal v znamenju stoletnice Univerze v Ljubljani. Več kot 300 študentov z vseh 26 članic UL je s tekom na pet oz. deset kilometrov obiskalo pet oz. enajst članic in jih tako simbolično povezalo v eno ob stoletnici UL.

Na travniku za Univerzitetno športno dvorano Rožna dolina so udeleženci najprej prevzeli priložnostne majice, 15 minut pred tekom pa so začeli z ogrevanjem s profesionalnimi trenerji. Po uspešnem ogrevanju – tek je minil brez poškodb ali kakršnih koli težav – so se tekači razdelili v skupine. Vsako skupino sta usmerjala in spodbujala tekaški trener in njegov pomočnik. Na cilju je vse udeležence pričakalo sproščeno vzdušje ob dobri glasbi in energijskih prigrizkih.

Tekači na trasi 5 km so obiskali naslednje članice UL: Biotehniška fakulteta – Veterinarska fakulteta – Fakulteta za matematiko in fiziko – Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo – Fakulteta za elektrotehniko.

Tekači na trasi 10 km so obiskali naslednje članice UL: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje – Pravna fakulteta – Teološka fakulteta – Medicinska fakulteta – Fakulteta za šport – Zdravstvena fakulteta – Fakulteta za arhitekturo – Filozofska fakulteta – Fakulteta za strojništvo – Fakulteta za farmacijo – Naravoslovnotehniška fakulteta.

Vir: uni-lj.si