Ob svetovnem dnevu otrok so vodenje Radia Maribor prevzeli otroci

Svetovnemu dnevu otrok se je letos pridružil tudi Radio Maribor. Učenci Osnovne šole Bojana Ilicha so se tako prelevili v tehnike, moderatorje in novinarje.

Radio Maribor se je pridružil letošnji pobudi Unicefa, ki je na današnji svetovni dan otrok, ko praznujemo 29. rojstni dan Konvencije o otrokovih pravicah. Tako je tudi Radio Maribor simbolično dobil novo vodstvo. Nova odgovorna urednica je bila danes Maša Drevenšek, devetošolka mariborske Osnovne šole Bojana Ilicha. Njeni sovrstniki pa so na svetovni dan otrok soustvarjali program ter opozorili na izzive, s katerimi se spoprijemajo otroci v Sloveniji in po svetu.

Otroke je ob tej priložnosti na Radiu Maribor obiskal predsednik republike Borut Pahor in jih pozdravil v njihovih novih vlogah, otroci pa so z njim opravili intervju. Pahor se je nato odpravil še v mariborsko podjetje Mikro+Polo, ki je prav tako sodelovalo v Unicefovi pobudi.

Na današnjem svetovnem dnevu otrok na Radiu Maribor so sodelovali učenci Osnovne šole Bojana Ilicha, ki z Unicefom sodeluje že nekaj let. Ob tem so zanje (na Radiu Maribor) pripravili še ustvarjalno in radijsko delavnico, učenci, ki niso sodelovali pri soustvarjanju programa, pa so lahko na vodenih ogledih pobliže spoznali delovanje regionalnega RTV centra Maribor (kjer ima sedež tudi Radio Maribor). Učence in zaposlene Radia Maribor je prišel pozdravit in se jim zahvalit za sodelovanje tudi izvršni direktor UNICEF-a Tomaž Bergoč.

Vir: rtvslo.si