Obisk podjetji BetAbram in Vipap v Krškem

Oktobra 2019 je skupina študentov FGPA UM in članov ALUMNI FGPA UM obiskala podjetji BetAbram in Vipap v Krškem.

Podjetje BetAbram se ukvarja z izdelavo 3D-tiskalnikov velikih razsežnosti, s katerimi se lahko tiskajo gradbeni objekti, podjetje Vipap pa s proizvodnjo papirja. Po predstvitvi delovanja podjetja BetAbram je sledila še predstavitev laserskih scenerjev Leica Geosystems, ki jih zastopa podjetje Geoservis d.o.o.

Na sedežu podjetja BetAbram so si ogledali delovanje 3D-tiskalnika in sicer so prisostvovali pri izgradnji nekaj plasti modela hiše. Sledila je predstavitev široke palete strojne in programske opreme Leica Geosystems, ki jih zastopa podjetje Geoservis. G. Aleš Lazar je demonstriral praktično uporabo dveh laserskih skenerjev in sicer Leica BLK360 in Leica RTC360.

Ogled proizvodnega procesa v tovarni VIPAP je bil zanimiv in poučen. Podjetje proizvaja in reciklira papir za tiskarske in druge potrebe. G. Peter Drakulič je študentov FGPA UM seznanil s proizvodnim procesom izdelovanja papirja in ponudil jim material, ki so ga študenti arhitekture prejeli za lažje kreiranje idej. Ekskurzijo so zaključili na pokušini penin v kleti Istenič.

Vir: fgpa.um.si