Obisk tujih predstavnikov univerz na fakulteti

Slovenski gradbeni grozd je v okviru projekta GREB (Modernization of the Curricula in sphere of smart building engineering – Green Building) gostoval tuje predstavnike univerz v Sloveniji. Glavni namen je posodobitev učnih načrtov prve in druge stopnje študija  (BA in MA) na področju High-Tech zelenih stavb in pametnih mest v Ruski federaciji, Mongoliji in Uzbekistanu, za potrebe trajnostnega razvoja v globalnem svetu.

Z obiskom se predstavniki univerz in projektni partnerji želijo seznaniti z obstoječimi praksami, vsebinami in načini razvoja znanja in kompetenc za področje zelenih, pametnih stavb v EU univerzah. V okviru projekta se načrtuje tudi vzpostavitev mreže centrov za ustvarjalno, napredno usposabljanje​ inženirjev, za pridobitev interdisciplinarnih znanj in veščin na področju pametnih stavb. Obisk predstavnikov je dobra priložnost fakultete za mreženje in začetek meduniverzitetnega sodelovanja.​​ Na fakulteti smo jim v sredo, 10. maja 2017, predstavili študijske programe, primere dobrih praks in projektov iz področja trajnostne gradnje, predstavitev projektov in delovanja na področju trajnostne mobilnosti, predstavili predmetnike in si na to skupaj ogledali nove prostore na Krekovi 2.

Na obisku so bili:​

  1. Iuliia Lezhnina – docent, CAD&M Department, Astrakhan State University of Architecture and Civil Engineering (ASUACE), Russian Federation.
  2. ​Olga Bakhareva – associate professor, Kazan State University of Architecture and Engineering (KSUAE), Kazan, Tatarstan, Russian Federation.
  3. Petr Senin – vice-rector for research, National Research Ogarev Mordovia State University (OMSU), Saransk, Republic of Mordovia, Russian Federation.
  4. Karimjon Mullaboev – head of Dep, Tashket University of Information Technologies (TUIT), Tashkent, Uzbekistan.
  5. Muratbay Sharibayev – head of department, Karakalpak State University (KKSU), Kasrakalpakstan, Uzbekistan.

Vir: fgpa.um.si