Обjaвени се резултатите од 34-от Национален конкурс за логика за учениците од средните стручни образовни установи

Во саботата, на 09-ти ноември 2019 година, на факултетот за електротехника при универзитетот во Љубљана се одржа 34-от Национален конкурс по логика за учениците од средните стручни образовни установи.

На училишната етапа од конкурсот во септември 2019 година учествуваа 5.008 ученици, на националниот конкурс учествуваа 559 лица. Помеѓу нив и четири ученици од Школата за електротехника и компјутерски науки Велење: Јан Новак (I година), Јуре Мајцен, Анже Горшек и Андраж Подпечан (III година). Тројца од нив (Јан Новак, Јуре Мајцен и Анже Горшек) освоија златни медали.

Извор: scv.si