Odprti vrtovi Kopra 2017

Ponovno je odprt natečaj za »Najlepši vrt v mestu 2017«, v okviru katerega bodo 24. junija obiskovalci dogodka glasovali za najlepšega. Letos bo na dogodku poskrbljeno tudi za najmlajše, saj Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem pripravlja otroško delavnico o mediteranskem rastlinstvu.

V soboto, 24. junija 2017, se bodo udeleženci dogodka »Odprti vrtovi Kopra« sprehodili po skritih, zelenih kotičkih mesta domačinov, ki bodo svoj vrt prijavili na natečaj, ter ob dobri glasbi, vinu in prigrizkih odkrili najlepšega. Dogodek se bo tako kot lansko leto v Pokrajinskem muzeju Koper zaključil z razglasitvijo najboljšega in s koncertom. Zmagovalec bo s strani javnega podjetja Marjetica Koper d.o.o. prejel vrednostni bon.

Organizatorji dogodka, to so Bar Cameral in Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, vse lastnike vrtov v koprskem mestnem jedru pozivajo, da se do vključno 17. junija 2017 preko elektronskega naslova odprtivrtovi@gmail.com prijavo na natečaj. K prijavi je potrebno priložiti največ do pet fotografij in pripisati kratek opis vrta in osebne kontaktne podatke.

S prireditvijo, ki jo finančno podpira tudi Mestna občina Koper, si organizatorji prizadevajo povezati občane in pokazati skrite kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnem razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

Več o lanskem dogodku in odličnem odzivu obiskovalcev si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Koper – mesto skritih vrtov (foto)

Odprti vrtovi Kopra privabili gručo obiskovalcev (foto)

Vir: pef.upr.si