Otvoritev razstave »Neskončnost« Grega Žitka

V mesecu maju se v Galeriji Ekonomske fakultete s slikarsko razstavo, poimenovano »Neskončnost«, predstavlja Gregor Žitko, študent Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Otvoritev razstave bo v četrtek, 10. maja 2018 ob 17. uri v prostorih Galerije. Predstavljena serija je nastala v njegovem »prostem času«, in po avtorjevih besedah konceptualno odraža odsotnost fizičnega stika.

Umetnik, rojen leta 1992 v Kopru, je že v otroštvu pokazal nadarjenost za glasbo in risanje in čeprav je sprva kazalo, da se bo njegov ustvarjalni duh posvetil glasbi, je ta kasneje postala vir navdiha za likovno umetnost. Ta ga je kasneje popolnoma prevzela, zato se je po končani srednji šoli odločil za študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje tretji letnik.

Svoj likovni opus, ki ga je ustvaril od začetnega iskanja likovnega izraza do realizacije idej, ki so se spontano porodile v letih študija, je razdelil v serije del, s katerimi poskuša odgovoriti na različne teoretske in idejne izzive.

Gregor Žitko, ki se je do sedaj predstavil na petih samostojnih in treh skupinskih razstavah, po diplomi na ALUO, namerava nadaljevati s študijem slikarstva v tujini.

Vir: efnet.si