Petim restavracijam ena Michelinova zvezdica, Hiši Franko pa kar dve

Misija odkrivanja najboljših kulinaričnih destinacij po svetu je Michelinove ocenjevalce končno pripeljala tudi v Slovenijo.

Photo: Slovenija se je v zadnjih letih trdno zasidrala na svetovnem kulinaričnem zemljevidu/pixabay/Free-Photos

Najbolj jih je navdušila restavracija Hiša Franko, kjer ustvarjajo pod taktirko izjemne Ane Roš. Kot prva v regiji je dobila dve kulinarični zvezdici in se pridružila le 473 restavracijam po svetu, ki so jih doslej prejele. S po eno zvezdico pa se po novem kitijo: Hiša Denk in chef Gregor Vračko, Restavracija Pri Lojzetu (dvorec Zemono) s chefom Tomažem Kavčičem, Vila Podvin in chef Uroš Štefelin. Restavracija Dam in chef Uroš Fakuč in Restavracija Atelje in chef Jorg Zupan.

Slovenija se je v zadnjih letih trdno zasidrala na svetovnem kulinaričnem zemljevidu in obisk anonimnih (in strogih) Michelinovih okuševalcev oziroma ocenjevalcev je bil pravzaprav pričakovan naslednji korak. »Poleg tega, da je Slovenija vse  bolj  priljubljena destinacija za turiste, ki jih zanimata kultura in neokrnjena  narav a, je postala tudi poslastica za ljubitelje  dobr e hrane in to je pritegnilo pozornost Michelinovih inšpektorjev« so pri Michelinu zapisali konec lanskega leta.

Vir: 24ur.com