По повод сто годишнината од постоењето на Меѓународнотo аерокосмичко здружение, универзитетот од Нова Горица организира онлајн изложба

По повод сто годишнината од постоењето на Меѓународното аерокосмичко здружение професорот од универзитетот во Нова Горица доктор Андреа Гомбец и студентката Катја Брицман подготвија онлајн изложба „Надвор од сите граници“ – („Above and Beyond“), посветена на сто годишнината од истражувањето на космосот (1919 – 2019 година).

12-те слајдови на словенечки јазик во pdf формат се достапни на следниот линк.

Извори: facebook.com, portalvvesolje.si