Podiplomski študent Rok Štemberger je premagal več kot 700 protikandidatov

CEO za en mesec bo 27-letni Rok Štemberger, ki ga je Adecco Slovenija v okviru globalnega natečaja izbral med več kot 700 prijavljenimi. Magister biokemije, ki trenutno opravlja tudi magisterij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani iz poslovodenja in organizacije, bo en mesec delal z direktorjem Adecca Slovenija, Mirom Smrekarjem in tako pridobil izkušnje na vodstvenem delovnem mestu.

Projekt CEO za en mesec mladim talentom omogoča, da že pred prvo zaposlitvijo stopijo v čevlje direktorja. Tako pridobijo dejansko izkušnjo vodenja podjetja, ki je dragocena popotnica za zagon kariere. V Adeccu Slovenija so strokovnjaki med 700 prijavljenimi iz Slovenije izbrali enega, ki bo med junijem in julijem na sedežu podjetja opravljal mesečno prakso na položaju direktorja podjetja.

Z delom ob boku direktorja Adecca Slovenija Mira Smrekarja, ki ga bo spremljal na sestankih, različnih poslovnih dogodkih in pri delu v pisarni, bo tako dobil priložnost od blizu spoznati delovanje mednarodnega podjetja.

Kandidati so se preizkusili v dveh praktičnih nalogah – skupinski in individualni –, in izkazali svoje sposobnosti sodelovanja, vodenja, iznajdljivosti, komunikacije in nastopanja. S psihološkimi testi so v Adeccu ocenili tudi splošne sposobnosti kandidatov, tip osebnosti, poklicne interese in stališča do vodenja, opravili pa so še dodatni osebni pogovor s petčlansko komisijo.

V Adeccu zaposlujejo po načelu »can do, will do, will fit«, kar bi lahko prevedli v to, da kandidat poseduje določeno znanje, ima motivacijo in se bo znal vključiti v tim. Bodoči sodelavec mora torej imeti primerno znanje, kompetence in izkušnje, zelo pomemben pa je tudi odnos do dela – motivacija in želja po doseganju ciljev ter osebno ujemanje z delovnim okoljem.

Vir: efnet.si