Podjetje 2TM d.o.o . se je udeležilo X. konference šol z mednarodnim programom (IB) bivših držav Sovjetske zveze

8. – junija so se sodelavci ruske podružnice 2TM d.o.o. udeležili vsakoletne X. Konference šol s programom mednarodne mature (IB), ki je potekala v inovacijskem centru Skolkovo in na Moskovski ekonomski šoli.  Delovni del konference so dopolnili sestanki s predstavniki šol, ki so del IB programa iz različnih ruskih mest: Moskva, Samara, Uljanovsk, Kaliningrad, Republika Saha, Udmutrija, Tatarstan in drugih ter šol iz Tatrstana in Armenije. Na konferenci je  sodelovalo več kot 200 udeležencev in častnih gostov , med njimi so bili Dmitrij Livanov (minister za izobraževnje in znanost RF), Ian Chambers (direktor IB programov ) in Marina Zakharova (ministrica za šolstvo v moskovski regiji).

2TM в X Конференції шкіл Міжнародного Бакалаврату Tema dogodka je bila – Učimo vzgajati inovatarje, kar je tudi osnovna ideja programa IB. Na uspešnost IB programov ne kažejo samo uspehi učencev vključenih v program, ampak tudi dejstvo, da si vse več šol želi uvesti omenjeni program , dati svojim učencem svobodo izbire in jim omogočiti kar največ  fleksibilnosti pri uporabi pridobljenega znanja. Delo združenja temelji na pomoči pedagogom in učencem.

Prijateljska atmosfera je udeležencem konference omogočila ne samo spoznavanje in izmenjavo izkušenj, ampak tudi poglobitev v sistem IB programov, pogovor o problemih, novo uveljavljenem sistemu ocenjevanja šol in diplomantov mednarodnega sistema IB. Velikost in obseg dogodka sta pokazatelja tega, da je zanimanje za pridobitev mednarodne izobrazbe med ruskimi dijaki in dijaki bivših držav Sovjetske zveze velika.

Konec leta 2016 bo že 862 šol iz Rusije in držav bivše Sovjetske zveze bilo del IB programa in bo svojim učencem omogočilo vpis na tuje univerze brez dodatnih izpitov.  Omenjena številka se je od leta 2012 povečala za več kot 10 krat ter vztrajno raste.