Podjetje 2TM je bilo edino evropsko podjetje na izobraževalnem sejmu

Spomladansko sonce je osvetljevalo Mihajlovskovo dvorano kongresnega centra »Vasilyevskiy«. Dijaki višjih letnikov, ki so 1. marca prišli na sejem »Obzorja izobraževanja«, so si pozorno ogledovali stojnice vseh predstavljenih izobraževalnih ustanov.

Podjetje 2TM je bilo edino, ki je na sejmu predstavljalo izobraževanje v Evropi in je posledično vzbudilo veliko zanimanja. Nekateri obiskovalci so za Slovenijo slišali prvič, tisti, ki so državo že poznali, pa so postavljali podrobnejša vprašanja o vpisu in študentskem življenju v Sloveniji.

V enem dnevu je Mihajlovsko dvorano obiskalo tisoč dijakov. Nekateri so prispeli v organiziranih skupinah skupaj s svojimi razredniki, drugi so prišli s svojimi starši. Predstavniki podjetja 2TM niso samo odgovarjali zainteresiranim dijakom na njihova vprašanja, ampak so jim poleg tega delili tudi brezplačne planerje podjetja.

Že sama izbira izobraževalne ustanove je za vsakega dijaka izredno pomembna odločitev, odločitev za študij v tujini pa je še odgovornejša. Vendar – če zaupate življenju in sebi, potem se vse odvije tako, da je prav za vas. Za ljudi, ki jih zanima študij v tujini, vendar jih je strah napraviti še zadnji korak, smo objavili intervju z vodjo peterburške izpostave podjetja 2TM Ksenio Balashevo. Z njo smo govorili o tem, kaj skrbi starše in o tem, zakaj je pomembno razmisliti o pridobitvi evropske izobrazbe.