Podjetje 2TM je sodelovalo na mednarodnih izobraževalnih sejmih v Kijevu (6. – 8. april 2017)

Med 6. in 8. aprilom je v kijevskem Nacionalnem centru poslovnega in kulturnega sodelovanja Ukrajinska hiša potekal mednarodni specializirani sejem Izobraževanje in kariera – 2017 in mednarodni sejem izobraževalnih ustanov Izobraževanje v tujini – 2017. Na prireditvah se je predstavilo približno 80 univerz, šol in drugih izobraževalnih ustanov iz Evrope, ZDA, Kitajske, Ukrajine in Gruzije.

Компания 2ТМ на международных образовательных выставках в Киеве
Компания 2ТМ на международных образовательных выставках в Киеве

Ekskluzivni predstavnik izobraževanja v Sloveniji je bilo podjetje 2TM d.o.o.. V treh delovnih dneh je našo stojnico obiskalo približno 1000 obiskovalcev. Med njimi so prevladovali učenci (12 – 16 let) in njihovi starši, maturantje ter študentje začetnih letnikov.

Glavna vprašanja, ki so jih postavljali učenci in njihovi starši:

  • cena in pogoji izobraževanja v Sloveniji,
  • razpoložljivost štipendijskih programov in subvencij,
  • stroški prehrane in nastanitve,
  • možnost dela v času izobraževanja.

Med bodočimi študenti je bilo največ povpraševanja po študijskih programih ekonomije, medicine, arhitekture, turizma in računalništva. Precej priljubljeni so bili tudi študijski programi kibernetske varnosti, biologije in usposabljanja za dirigente.

Obiskovalci sejma so se zanimali za izobraževane programe, številni med njimi so na sejem prišli po točno določene informacije, nekateri so tudi izpolnili prijavnico in pustili svoje podatke.

Veliko število udeležencev na obeh prireditvah kaže na velik interes za izobraževanje v tujini, tudi v Sloveniji; njena prednost je v dostopnih cenah izobraževanja in bivanja.

Usklajeno delo na slovenskih stojnicah je pripomoglo k velikemu številu zbranih prijavnic za študij v Sloveniji, ki se je na področju izobraževanja izkazala za konkorenčno.

Poleg 2TM  so na sejmih sodelovali predstavniki višjih in srednjih poklicnih šol iz Avstrije, Bolgarije, Grčije, Gruzije, Izraela, Španije, Italije, Kitajske, Poljske, Češke, Latvije, Romunije, Slovaške, ZDA, Francije in Ukrajine.