Podjetje 2TM je sodelovalo na sejmu »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini – 2018 « v Kharkov

Med 8. in 10. novembrom 2018 je v Harkovu potekal 9. specializiran mednarodni sejem »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini – 2018«.

Photo: © 2TM d.o.o.

Dogodek je potekal ob podpori Oddelka za znanost in izobraževanje Harkovske regionalne državne uprave in Oddelka za šolstvo Harkovskega mestnega sveta.

Na sejmu se je predstavilo več kot 60 predstavnikov- izobraževalne ustanove in agencije iz Ukrajine ter tujine – iz Litve, Poljske, Slovenije, Slovaške in Turčije. Med udeleženci sejma je bilo tudi podjetje 2TM z dobro obiskano stojnico.

»Prvi dan so se sejma udeležili predvsem učenci 11. razredov z učitelji, diplomanti koledžev in tehničnih šol. Učenci zaključnih letnikov so se zanimali že za konkretne študijske programe, spraševali so o pogojih vpisa na slovenske izobraževalne ustanove, o možnostih nastanitve, spraševali so kakšne diplome bodo dobili po koncu šolanja in kje se bodo lahko s pridobljenim znanjem in diplomo zaposlili. Drugi dan so med obiskovalci sejma bili predvsem učenci 8. in 10. razredov. Večina desetošolcev se še ni dokončno odločila kateri poklic bi si želeli opravljati, zato jih je zanimalo predvsem po katerih poklici je trenutno največ povpraševanja. Bodoči študentje in njihovi starši so spraševali tudi kako se kar najbolje pripraviti na vpis na slovenske izobraževalne ustanove ter kaj jih čaka po uspešnem vpisu,« je vprašanja strnila vodja regionalne pisarne 2TM Tatiana Sorokina.

Predstavnica 2TM je pojasnila še, da se večina učencev zaključnih letnikov zanima za družboslovne in jezikoslovne programe, kot so npr. anglistika, filologija, turizem, mednarodni odnosi, marketing, odnosi z javnostmi …

»Sejem »Izobraževanje na območju Slobožanščine in študij v tujini – 2018« je pomemben dogodek v življenju regionalnega centra. To je bila že 14. izvedba sejma, ki je že številnim generacijam dijakov pomagala pri odločitvi za bodoči poklic in da najdejo svojo pot v življenju. Podjetje 2TM se z veseljem udeležuje takšnih sejmov. Vedno smo našim rojakom pripravljeni pomagati pri izbiri prave poklicne poti!«, je poudarila Tatiana Sorokina.