Podjetna Primorska 2017

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo «Podjetna Primorska 2017» že 11. leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. 

Rok za prijavo na natečaj je 31.3.2017 do polnoči.

Kategorije natečaja

Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,

kategorija Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in

kategorija Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa. 

Cilji natečja

 •  
  • Spodbujanje podjetništva, podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu med študenti, raziskovalci, pedagoškimi delavci ter neizkušenimi ali izkušenimi podjetniki.
  • Identifikacija najboljše podjetniške ideje in posledično ekipe z namenom olajšanja podjetniških začetkov ter možnosti ustvarjanja novih zaposlitvenih možnosti v regiji.
  • Povezovanje gospodarstva v regiji s perspektivnimi kadri (akademska sfera in širše), ki imajo dobre poslovne ideje in rešitve.
  • Komercializacija znanja, nastanek novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih start-up in spin-off podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju.

Novosti letošnjega tečaja

 •  
  • Okrepljeno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, ki so ponovno prepoznale pomen sodelovanja s podjetniškim podpornim okoljem. Občina Izola se pridružuje s posebnim denarnim skladom za prijavitelje iz Občine Izola, Mestna občina Koper pa s podporo pri organizaciji natečaja.
  • Sodelovanje prijaviteljev pri izboru nagrad. Prijavitelji imajo možnost, da v obrazcu označijo, kakšne storitve podpornega okolja in druge storitve bi najbolj potrebovali za zagon prijavljene podjetniške ideje.
  • Elektronski prijavni obrazec, ki prijaviteljem omogoča enostavno prijavo in morebitne popravke. Prijave na natečaj so možne do 31. marca 2017 do polnoči.
  • Delavnice že v času prijavnega roka. Potencialni prijavitelji in drugi zainteresirani bodo imeli možnost udeležbe na dveh delavnicah, kjer se bodo seznanili z osnovami prijav na natečaje in osnovami t.i. “pitch-anja”, to je predstavitev pred komisijo.

Potek tečaja

 •  
  • Po pregledu prijavnih obrazcev s strani komisije, bodo prijavitelji povabljeni na predstavitve pred komisijo. V zadnjem tednu aprila je predvidena objava 15 finalistov, ki jih bo sedemčlanska komisija izbrala po pregledu posredovanih poslovnih modelov in izvedenih predstavitev.
  • Aktivnosti natečaja bodo letos potekale dlje časa, saj bodo poleg tematskih delavnic, ki so pomembne za razumevanje posameznih vsebinskih sklopov poslovnega modela, na inkubatorju organizirali tudi dva enodnevna dogodka v sodelovanju z gospodarstveniki iz regije, poleg tega pa bodo poletni meseci namenjeni izključno delu ustreznih mentorjev s prijavljenimi ekipami, ki bodo izbrane med finaliste.
  • Jeseni bodo finalisti morali oddati končne poslovne modele in podjetniško idejo predstaviti pred komisijo. Natečaj se bo zaključil predvidoma v mesecu novembru, ko bodo podeljene nagrade za najboljše podjetniške ideje.

Vse delavnice in dogodki bodo potekali v novih prostorih inkubatorja, ki je sedaj lociran v 1. nadstropju na Čevljarski ulici 27 v Kopru (prostori ŠOUP).

Nagradni sklad

Nagrade se podeljujejo v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev. Nagradni sklad tudi letos znaša 30.000 eur in sicer: 

 1. Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem: 7.000 eur za prvo mesto, 4.000 eur za drugo mesto, 2.500 eur za tretje mesto in posebna nagrada v višini 2.500 eur za študentsko ekipo, v primeru, da med zmagovalci ni nobene skupine, kjer bi bili izključno študentje.
 2. Kategorija Optimist: 7.000 eur za prvo mesto.
 3. Kategorija Navigator: 7.000 eur za prvo mesto.
 4. Posebna nagrada Občine Izola: 10.000 eur za prijavitelje iz občine Izola.

Več informacij in kontakt

Vir: soup.si