Полона Лах е жена на годината за 2018 година, дипломантка на ДОБА факултетот

Читателите на ревијата Зарја ја избраа дипломантката на Вишата стручна школа ДОБА, Полона Лах за жена на годината.

Полона Лах, раководител на проекти во мариборскиот центар за страли лица Даница Вогринец, лани со соработниците организирала бесплатна грижа во текот на распустост за седумсто ученици. Таа е многу активна хуманистка и во своето слободно време. 

Помеѓу номинираните имаше уште девет други кандидатки.

Извор: fakulteta.doba.si