Потпишан е договор за соработка помеѓу Alma Mater Europaea и меѓународната школа за хуманитарни науки од Братислава

Факултетот за постдипломско образование од областа на хуманитарните науки Alma Mater Europaea работи повеќе од 25 години и има подготвено повеќе од 160 доктори на науки. Тој исто така има создадено развиена меѓународна мрежа на академска соработка од областа на хуманитарните науки и антропологијата.

Во рамките на дејноста за проширување на меѓународната мрежа во петокот на 13-ти септември 2019 година, претседателот на Alma Mater Europaea професор доктор Лудвик Топлак потпиша договор за соработка со Bratislava International School of Liberal Arts – BISLA (Братиславската меѓународна школа за хуманитарни науки) од областа на хуманитарните науки.

Во церемонијата на потпишување, покрај професор доктор Лудвик Топлак, земаа учество и доцент доктор Самуел Абрахам, претседател на Bratislava International School of Liberal Arts – BISLA, професор доктор Франтишек Новосад, проректор на Bratislava International School of Liberal Arts – BISLA, и професор доктор Ленарт Шкоф.

Извор: sl-si.facebook.com