Predavanje direktorice revizije v podjetju Deloitte

V četrtek, 28. februarja 2019, je pri predmetu Revizija (nosilka – prof. dr. Maja Zaman Groff) predavala Tina Kolenc Praznik, direktorica revizije v podjetju Deloitte. Študentom je predstavila delo revizorja v praksi, od sprejema revizijskega posla do izdaje revizijskega poročila.

V strokovnem, a obenem sproščenem predavanju je s študenti delila svoje bogate izkušnje v reviziji. Prek prikaza uporabe nekaterih najsodobnejših poslovnih orodij in aplikacij (Risk Matrix, Spotlight, Deloitte Connect, DeloitteTUBE, Icount) ki jih revizorji uporabljajo pri svojem vsakodnevnem delu, so študentje spoznali dinamičnost tega poklica, ki uspešno sledi tehnološkemu napredku in spretno izkorišča nove možnosti uporabe statističnih metod v praksi.

Študentom, ki na EF končujejo podiplomski študijski program Računovodstva in revizije je predstavila tudi Deloittovo karierno lestvico, ob tem pa poudarila pomen želje po novih znanjih in izzivih za opravljanje tega zanimivega poklica in dela v globalni revizijski družbi.

Vir: efnet.si