Предбожиќна стручна екскурзија во Минхен

Студентскиот совет и Друштвото на студенти при Факултетот за градежништво, сообраќајно инженерство и архитектура, во соработка со Катедрата за оперативно градежништво, организираат Предбожиќна екскурзија во Минхен, која ќе се одвива од 27.– 28. Ноември 2018 година.

Каде:

⇨ BIM World или БИМ конгрес со повеќе од 120 изведувачи, кои    претставуваат иновативни ИТ апликации и нови  технологии во градежништвото

⇨ BMW Welt, изложбен салон на BMW возила, место за дружење и запознавање на нови BMW автомобили и мотоцикли

⇨ Allianz Arena, еден од најубавите фудбалски стадиони, кој е познат по својата интересна фасада

⇨ Посета на градилиште, студентите ќе видат како изгледа во моментов едно градилиште во центарот на Минхен

⇨ Божиќен пазар, на 27-ми вечерта ќе учествуваат на отворањето на München Christkindlmarkt

⇨ Paulaner Bräuhaus, позната пивница

Таксата за  регистрација изнесува 50 евра и вклучува превоз, едно ноќевање со доручек во хостел, разгледи, водење, ужина и пијалок по пат.

Извор: fgpa.um.si