Предновогодишно дружење на Prednovogodišnje druženje na Alma Mater Europea

Во петокот на 06-ти декември 2019 година претставниците од компанијата 2ТМ присуствуваа на предновогодишната средба со професорите, студентите и пријателите во Марибор, чијшто домаќин беше Alma Mater Europaea – ЕМС.

 

Photo: © 2TM d.o.o.

Гостите на свечената академија присуствуваа на церемонијата за доделување на наградата за најдобрите студенти од завршните години и некои професори. Во својот говор со пофални зборови за придонесот за развојот на установата се обрати професор доктор Лудвик Топлак, претседател на Alma Mater Europaea – ECM.

Предновогодишната прослава продолжи во Соборниот храм со божиќниот концерт на Катринас, а потоа на предновогодишниот прием.

Извор: almamater.si