Predstavitev 2TM je na “Moskovski dan poklicne orientacije in kariere” potekala pred polno dvorano

14. oktobra je potekal eden največjih ruskih kariernih sejmov. Vsakič se tu zbere ogromno navdušenega občinstva, ki jih zanima načrtovanje njihove prihodnosti in poklicne rasti na področju izbrane stroke. V okviru dogodka je podjetje 2TM organiziralo predstavitev za dijake in maturante »Študiraj v Sloveniji«.

Naša stojnica je bila na prostoru “Izobraževanje v tujini”. Tu je bila na voljo tistim, ki so že takoj načrtovali študij v evropskih državah, in tistim, ki različne možnosti še vedno pretehtavajo. Zamisel o izobraževanju v Sloveniji, ki je lepa in zanimiva dežela, je vzbudila zanimanje študentov in njihovih staršev, ter zaradi novosti in dostopnih cen napolnila dvorano. Po predstavitvi, na kateri je bilo prisotnih vsaj 50 ljudi, so bila vprašanja večinoma povezana z dodiplomskim študijem. Študenti ruskih univerz pa so se zanimali za magistrske programe.

Obiskovalci “Moskovskega dne poklicnega usmerjanja in kariere” so bili ciljno usmerjeni. Mnogi že imajo predstavo o tem, kaj želijo početi. Mladi so osebju 2TM zastavljali jasna in specifična vprašanja o cenah izobraževalnih programov, stroških bivanja in vsakodnevnih življenjskih vprašanjih. Mnoge so zanimale tudi razne študentske ugodnosti ter možnosti dela med študijem. Zaposleni v 2TM so lahko vsakemu podrobno odgovorili in tako pomagali razjasniti, na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri izobraževalnih programov v Evropi.

V navdušenem pričakovanju svoje prihodnosti, se bodoči mladi strokovnjaki in maturanti zavedajo, da študij na slovenskih univerzah ni le ugoden, temveč pogosto tudi konkurenčnejši od enakega študijskega programa na ruski izobraževalni ustanovi.

Če vas kaj zanima, se lahko s kakršnimikoli vprašanji obrnete na naše strokovnjake – z veseljem vam bomo pomagali!