Predstavniki podjetja 2TM v času sejma MITT 2018 podpisali vrsto pogodb o sodelovanju z vodilnimi moskovskimi fakultetami

Od 13. marca 2018 v moskovskem Ekspocentru poteka 25. mednarodni turistični sejem MITT. Gre za največji in edinstveni dogodek B2B dogodek, ki združuje predstavnike turistične panoge z vsega sveta. Podjetje 2TM na sejmu zastopa številčna delegacija, ki jo sestavljajo sodelavci podjetja 2TM in predstavniki fakultet za turizem vodilnih izobraževalnih ustanov v Sloveniji – Univerze v Mariboru, Univerze v Novi Gorici ter predstavniki Šolskega centra Velenje.

Kljub velikosti sejma, ki se razprostira v 7 ogromnih paviljonih, stojnica podjetja 2TM vzbuja veliko pozornosti in zanimanja. Kot je opozorila sodelavka podjetja 2TM Marina Kosheleva, je bilo tokrat med obiskovalci turističnega sejma bistveno več izobraževalnih agencij iz različnih držav in regij. Obiskovalci so na sejem prišli iz Kazahstana, Uzbekistana, Gruzije in Republike Tatarstan, seveda pa je bilo prisotnih tudi veliko predstavnikov iz različnih mest Ruske Federacije – iz Krasnojarska, Rostova na Donu, Južnosahalinska, Nižnega Novgoroda in mnogih drugih mest.

»Kar se tiče partnerstva z agencijami, te pokrijejo našo celotno ciljno skupino. Zelo pozitino je tudi dejstvo, da se predstavniki fakultet in visokih šol na sejem odpravijo v spremstvu svojih študentov, ki prav tako spadajo v našo ciljno skupino strank. Zanimivo je bilo tudi to, na se je na naši stojnici oglasilo mnogo obiskovalcev, ki so Slovenijo že poznali,« je dejala Marina.

Treba je tudi poudariti, da so stojnico podjetja 2TM podrobno preučevali tudi predstavniki moskovskih izobraževalnih ustanov. V dveh dneh so se pri njej ustavili tako predavatelji kot tudi študenti Moskovskega državnega inštituta turistične industrije Jurija Senkeviča, Akademije za socialno upravljanje, Humanističnega inštituta, Moskovske univerze za komunikacijo, Ruske državne univerze za turizem in usluge in pa tudi iz Ekonomsko-poslovne šole in Prestolnične strokovne šole.

»Čeprav sejem še poteka, smo že do sedaj dosegli veliko. V stiku smo bili z različimi ruskimi izobraževalnimi ustanovami in z nekaterimi tudi podpisali določene dogovore. Poleg tega so se predstavniki Fakultete za turizem Mariborske univerze pričeli dogovarjati za podpis memoranduma o sodelovanju z Rusko državno univerzo za turizem in storitve,« je dejala predsatvnica delegacije 2TM Marina Ryzhkova. Poudarila je tudi, da gre za zelo pomemben dosežek za obe državi: ruski turizem namreč stremi k razvoju in potrebuje vse več profesionalnih kadrov, ki imajo po možnosti izkušnje z delom v tujini.

»Zagotavljamo kakovostno izobraževanje strokovnjakov na vseh ravneh iz področja turizma (hotelirstvo, menedžment, velnes, kulinarika). Študij v Slovenji študentom poleg teoretičnega znanja ponuja tudi mnogo prakse. Treba je poudariti, da se obiskovalcem naše stojnice cene izobraževanja v Sloveniji zdijo ugodne in povsem primerljive z ruskimi. Za njih je zelo pomembna informacija tudi to, da na koncu izobraževanja prejmejo evropsko diplomo,« je dejala sodelavka podjetja 2TM Tanja Stubičar Gantar, ki se je udeležila sejma MITT 2018.