Претседателот на Alma Mater Europaea имаше средба со државниот секретар од министерството за заштита на животната средина на Република Србија

Во четвртокот на 30 мај 2019 година, во Марибор претседателот на Alma Mater Europaea професор доктор Људвик Топлак се сретна со државниот скретар од министерството за заштита на животната средина на Република Србија, Иван Карич.

Во текот на преговорите се разгледуваа можностите за академска и технолошка соработка – посебно во сферата на заштитата на природата, водостопанство на Дунавскиот регион и регионален развој.  

Извор: sl-si.facebook.com