Претставниците на 2ТМ традиционално земаа учество на изложбата «Образование и кариера 2019» во руската престолнина

16-17 март 2019 година во Гостини двор во Москва се одржа најголемата исложба за образование во Русија „Образование и кариера 2019 “ . Овој настан се одржува секоја година, и ужива многу голема популарност помеѓу големиот број на посетители. Помеѓу посетителите на исложбата традиционално присуствуваа и учениците кои што скоро ќе завршат во општите училишта, студентите од колеџите и високообразовните установи, а исто така и возрасни посетители, кои што се интересираат за образованието не само за својте деца, туку и за себе.

Photo: © 2TM d.o.o.

Секако, во „Образование и кариера 2019“ земаа учество и нашите вработени. Гостите имаа можност да се запознаат со многу интересни и полезни информации за образованието во Словенија посетувајќи го штандот на 2ТМ, а исто така имаа можност да ја слушнат нашата презентација на интерактивниот дел на „Образование и кариера 2019“. Претставената информација предизвика огромен интерес кај посетителите на изложбата, адресирајки до нашите менаџери огромен бројна прашања.

Photo: © 2TM d.o.o.

Радува тоа што се повеќе посетители на нашиот штанд веќе имаат претстава за Словенија. Многумина се инспирирани од таа земја, која што ја имаат посетено во својство на  туристи, а сега решиле да дознаат за можноста да се стекнат со образование во Словенија. Како по правило нашите гости прво се интересираат за најбараните образовни програми, условите за запишување на словенечките образовни установи, чинењето на студирањето и сместувањето, а исто така и прашањата за познавањето на словенечкиот јазик и специфичностите на адаптацијата во Словенија. Всушност за многу посетители на нашиот штанд беше пријатно и неочекувано изненадување ниската цена на образованието во Словенија. Исто така и сите аргументи одеа во полза на избор на образование во Словенија бидејки за нашите сонародници изучувањето на словенечкиот јазик е многу лесно поради слочноста и едноставноста на самиот јазик. Нашите гости беа воодушевени и од огромниот избор на образовни програми. Би сакала да потенцирам, дека во оваа година остануваат популарни специјалностите, поврзани со хемија, биологија, компјутерски и инженерски науки“, – ни раскажа нам раководителот на регионалната канцеларија на 2ТМ во Санкт – Петербург, Ксенија Балашова.

Photo: © 2TM d.o.o.

Да напоменеме дека во овој момент во високообразовните установи на Словенија сеуште е во тек приемот на пријави од матурантите. Вие сеуште можете да стасате да се запишете во првиот уписен рок, искрено ви препорачуваме вам да го направите тоа, бидејки во овј момент на располагање на матурантите им се нуди огромен избор на образовни програми.

За да се стекнете со подетална информација за запишувањето, обратате се во 2ТМ за бесплатна консултација. Со нас сите се запишуваат!